Opskrifter

Mine opskrifter kan købes/downloades via Ravelry, Birthe Pedersen Designs.
Jeg modtager gerne en venneanmodning (brugernavnet er Birthep) og jeg inviterer alle interesserede til at deltage i min gruppe, Garngalleriet Mikrofarveri, hvor det handler om håndfarvet uld, garn og strik 🙂

Nogle af mine designs:

Vandnymfe Tee

En oppefra-og-ned strikket sommertop med et spændende modulstrikket bærestykke, her i håndspundet garn. Bullen strikkes nedad i glatstrikning med smalle striber af bærestykkets garn/farver.


Maren

Maren-sweateren er strikket i det lækre, tweedede Noro Madara-garn.
Modellen er helt klassisk strikket nedefra og op. Harmonika-ribben, som udgør den fine struktur over hele sweateren, strikkes nemmest frem og tilbage, men kan også strikkes rundt.


December Tam

En Fair Isle-hue (tam / baret) strikket med 5 farver i Tukuwool Fingering – eller Jamieson & Smith 2ply Jumper Weight. Opskrift på dansk og engelsk ..


Sandkås

Et lille tørklæde strikket “lidt på skrå” i blødt og halsvenligt garn, f.eks Malabrigo Caprino.


Versicolor

Versicolor er et halvcirkelformet sjal. 5 forskellige farver i Corriedale Mohair (eller andet passende garn) og varierede teknikker gør dette sjal sjovt at strikke.


Kærhale

Kærhale er et asymmetrisk sjal – velegnet til reste-strik. Det strikkes i retstrik med forkortede rækker. Flæsekanten strikkes på til sidst.


Aglais

Aglais er en raglan-cardigan strikket oppefra og ned. Teknikken med farvefelterne er intarsia. Aglais er let taljeret og har en fin hæklet kant. Der kan vælges knapper eller lynlås som lukning, eller den kan blot stå åben.


Hundsø

Hundsø-huen er en gratis opskrift.
En ukompliceret og hurtigt strikket hue i dejlige kvaliteter: Jamieson & Smith 2ply Jumper Weight shetlandsuld og Garngalleriet Mikrofarveris håndfarvede Kidmohair/silke – de to garner strikket sammen

download now

Stibjerg

Med 3-dobbelt tråd af det lækre håndfarvede Kidmohair/silke er denne raglansweater ren luksus! Let som en sky og fantastisk blød. Enkel at strikke, oven i købet ..


Monda

“Monda” er en side-til-side-model, på billederne strikket i håndspundet garn.
Strikkes på pind 3,5 mm og har et gennemgående hulrib-mønster, der er meget enkelt. Rå kanter og åben fortil, med lidt overlapning.


Mirabel

“Mirabel” er en fuldmønstret tunika/kjole, strikket i Jamieson & Smith 2ply Jumper Weight.
Der bruges mange farver (god til restestrik) og pind 2,5 mm til kanter samt 3,25 til selve tunikaen. Opskrift på dansk og engelsk.


Salten Å

Fra side til side, strikket i Merino/silke i et enkelt vævestriksmønster – “Salten Å” er en luksuriøs bluse med flotte farveovergange. Kanterne på ærmer og i halsen er hæklede.


Addit

“Addit” er en raglan-sweater, strikket nedefra og op. Ærmerne er rib, på skrå.
Der strikkes med 2 garner sammen hele tiden: 1 tråd BFL/alpaca og 1 tråd Kidmohair/silke.
Mohairgarnet er samme farve gennem hele arbejdet, mens der bruges 5 farver af BFL/alpaca-garnet. Man kan dog sagtens selv lege med det og bruge færre eller flere farver.


1 tanke om “Opskrifter

  1. Fine designs Birthe. Dine video podcasts og Elsebeths (solskin) giver blod på tanden, måske er det vanvittigt at kaste sig ud i noget nyt når man er 60 år, på den anden side får man ikke fåreshit ud over hele huset, som man gjorde i min ungdom når man sad og kartede råuld. Som jeg husker det gav det ro til sjælen når man sad og spandt, så jeg vil af helbredsmæssige årsager begynde igen 😉. Manden i mit liv blev overtalt, da jeg nævnte at ulden var rengjort når den ankom.
    Mvh. Lone

Leave a Reply