Udgivet i Skriv en kommentar

Mini-ferie

Ferielukket lørdag d. 4/3 til og med tirsdag d. 7/3

Blandt andet skal Thomas og jeg deltage i Spindeforeningens Generalforsamling på Sjælland på lørdag. Det *er* jo verdens bedste forening, og vores GF er altid hyggelig og virkelig inspirerende!
Udover det er der planer om lidt hang-out med min søn og temmelig sikkert et besøg på Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Jeg er tilbage i butikken på onsdag d. 8/3 – vi ses!! 🙂

Udgivet i Skriv en kommentar

Nye farver i Noro-garn

Leverancerne af det japanske Noro-garn har det med at komme dumpende i store portioner, efter lang tids venten ..
Først på ugen ankom en sending som jeg har ventet på et halv års tid, med nye farver i kvaliteterne Silk Garden og Madara.

Begge kvaliteter, Silk Garden og Madara, løber 200 m pr 100 gram. Madara ligger i 100 grams bundter, mens Silk Garden ligger i nøgler på 50 gram.

Silk Garden er et klassisk Noro-garn. Kvaliteten har været på markedet i flere årtier, og stadig “going strong” med farver fra dengang og også helt nye farver. Garnet har lange farveforløb med blide overgange.

Madara er ret nyt, med kun et par sæsoner på bagen. Det er et tweed garn, ensfarvet, men med nister i mange farver. Det består af 60% uld, 30% silke og 10% alpaca.

Se alle farver – både nye og gamle – i webshoppen!

Udgivet i Skriv en kommentar

Fibre i Farver #76

Klik billedet for at gå til videoen ..

Fibre i Farver er en live-podcast om fibre, farvning, spinding og strik.
Podcasten sendes (som hovedregel) hver tirsdag kl 11, og hvis man er med på live-udsendelsen er der mulighed for at deltage i chatten og interagere direkte – det er faktisk superhyggeligt 🙂
Ser man podcasten senere kan man naturligvis ikke selv chatte med, men man kan se chat-beskederne sideløbende med videoen.

FIBRE I FARVER #76 sendes d. 22. november kl 11.
Denne gang vil podcasten mest komme til at handle om igangværende spinde- og strikkeprojekter, adventskalenderen, jeres projekter (tagget #fibreifarver på IG) – og hvad jeg ellers kommer i tanker om undervejs ..

Likes, kommentarer og abonnementer til min podcast bliver jeg meget glad for! 🙂
Her er link til hele playlisten “Fibre i Farver”.
TAK for kig og god fornøjelse!

Udgivet i Skriv en kommentar

Nyt garn: Noro Malvinas

Hurra! Så er det her: det nye næsten ensfarvede (semisolid) Noro-garn med navn efter Falklandsøerne, hvor ulden kommer fra, nemlig Las Malvinas.

Noro Malvinas er 100% falklandsuld, blødt, luftigt og varmt.
Lige som de fleste øvrige garner fra japanske Noro er det 1-trådet med en let rustik struktur.
Løbelængden er 300 meter på nøglets 150 gram, hvilket gør det til et perfekt match til flere af de andre Noro-kvaliteter, f.eks. Kureyon, Viola og Haunui, der har nøjagtig samme løbelængde (og struktur).
Anbefalet pindetykkelse er 4,5 – 5 mm.

Indtil videre har jeg fået disse 10 smukke, klare farver hjem, og de er at finde både i butikken i Brædstrup og i webshoppen 🙂

Pris pr. 150 grams nøgle: kr 257,-

Brug rabatkoden herunder for at opnå 10%’s intro-rabat på Malvinas. Rabatkoden er:
malvinas10

Rabatkoden gælder oktober måned ud, og kan bruges 1 gang pr. kunde.

Jeg er nu klar til at sætte pindene i det smukke garn. Det skal blive til et par vanter 🙂

Noro Malvinas – klar til strik!
Udgivet i Skriv en kommentar

Strik Bornholm og ferielukket i butikken ..

Fra fredag d. 23/9 til søndag d. 25/9 er Garngalleriet at finde på Bornholm, nærmere bestemt Allinge, hvor der er strikkefestival Strik Bornholm. Derfor er butikken i Brædstrup lukket i en uges tid, fra torsdag d. 22. til fredag morgen d. 30. september.
Hvis du er på de kanter, håber jeg du kigger ind i hallen i Allinge og hilser på 🙂

Thomas og jeg fylder bil og trailer med garn, fibre, strikkepinde til festivalen – og bagefter holder vi et par dages ferie på den smukke ø.

Udgivet i Skriv en kommentar

Sandkås tørklædet

Jeg har netop strikket et lille, lækkert halstørklæde. Jeg har kaldt det “Sandkås” og opskriften er gratis indtil udgangen af september.

Jeg har været stærkt inspireret af det populære Sophie Scarf (PetiteKnit), det skal jeg gerne indrømme. Men selv om “Sandkås” minder om det på flere måder, er det dog noget anderledes. Retrillerne bliver strikket på skrå, og det giver en fin mulighed for at lege lidt med striber ..
“Sandkås” er i min udgave ca. 85 cm langt og kan bruges snoet både 1 og 2 gange rundt om halsen. En dejlig, lun accesorie til de kolde tider vi går i møde, både udendøre og indendørs!

Til min udgave af “Sandkås” brugte jeg Malabrigo Caprino, der er et DK-garn af 80% merino og 20% cashmere. Blød, blød luksus, og blødt skal det jo være når det skal sidde tæt om halsen. Jeg brugte ca 35 gram i alt, fordelt på 2 farver: Cereza og Arco Iris. Cereza i den ene ende, så et midterparti med begge farver: 1 retrille af hver. I den anden ende ren Arco Iris.
Jeg strikkede tørklædet på under et døgn, så det vil også være en oplagt idé til en sidste-øjebliks-gave / værtindegave.
Garnet kan være hvad som helst, der er blødt mod halsen. En håndspundet garn-skat vil være perfekt!

Her er linket til tørklædet:
Sandkås

Tag gerne tørklædet på Instagram med #sandkåstørklæde – og tag også gerne designeren: @garngal 🙂
Tak, og rigtig god fornøjelse!

Udgivet i Skriv en kommentar

Status på “Afslut i august”

#afslutiaugust

I min podcast “Fibre i Farver” og på Instagram har jeg hele måneden kørt med tagget #afslutiaugust.
Jeg introducerede tagget fordi jeg selv var ved at drukne i UFO-er, og så er det jo altid skønt at have nogle lidelsesfæller at dele det hele med og på en måde arbejde sammen med mod et fælles mål. Stor motivation når man er flere om udfordringen – det er noget der virker! Og skønt at så mange har taget udfordringen op – det er dejligt, 1000 tak til alle #afslutiaugust – deltagere 🙂

Men hvordan gik det så? Her vil jeg gøre lidt status over egen indsats og også vise en lille kavalkade af lækre sager som andre har afsluttet i august.

Jeg havde en plan i begyndelsen af måneden. Den udmøntedes i en liste med 3 UFO-er fra strikkekurven, 3 fra spindebunken og 3 projekter i kategorien “andet håndarbejde”. Here goes:

De 3 strikke-UFO’er:
1. Lilla Sommer Aglais-cardigan
2. Ursula Harlekin-slipover til Thomas
3. Sommertop i Vega Dandelion-garn: “Shining Waters”.

De 3 spinde-UFO’er:
1. Art-yarn i “Jæger”
2. Kombi-spind Gulspurv/Jannah/Månesten
3. Fade-sæt fra HTC på støttet håndten

De 3 uspecificerede:
1. Montering af pude
2. Vævning af Rya-måtte
3. Julekalenderbroderi

Ja-ja, jeg ved godt, at det var ambitiøst, og jeg var også smerteligt klar over at jeg overhovedet ikke ville kunne komme i mål med alt det ..
Den sekundære målsætning var, om ikke andet, så at få lidt fremdrift i alle disse projekter.

Hvad lykkedes så?
Jo, jeg lagde hårdt ud med at færdiggøre Thomas’ slipover “Ursula Harlekin” Den lagde jeg sidste hånd på 1. august ..
Derpå tog jeg for alvor fat i “Lilla Sommer Aglais”, som manglede godt halvdelen – og kunne jeg så melde færdig d. 23. august.

På spindefronten blev projektet med det jægergrønne Art-yarn afsluttet. Ca. 200 gram, så det var heller ikke noget kæmpemæssigt projekt ..

Og det var det!
3 ud af 9 .. hmm.
Der er 3 dage til september begynder .. Lige nu arbejder jeg på sommertoppen i Vega Dandelion-garn, men når absolut ikke at blive færdig med den. Der bliver også spundet løs på kombi-spindet, men heller ikke det når jeg at blive færdig med.
HTC-fadesættet har fået en smule opmærksomhed i løbet af måneden – men heller ikke her kommer jeg i mål. Og jeg må krybe til korset og tilstå at jeg overhovedet ikke har rørt de 3 uspecificerede ..

Når jeg så kigger lidt på IG og ser, hvad I andre har præsteret i løbet af måneden – så bliver jeg jo helt blæst bagover! Her kommer en lille kavalkade ..

Men der er meget mere! Mange smukke afsluttede ting, både på IG-tagget #afslutiaugust og i Ravelrygruppen.
TAK fordi I tog godt imod min lille udfordring om at blive færdig med nogle UFO’er. Så kan vi kaste os ud i september med strikkepindene helt klar til nye uldne projekter!

I det seneste afsnit af “Fibre i Farver” handler det også en del om #afslutiaugust. Se med her (klik på billedet) – og giv et like, kommenter og abonnér – TAK! 😉 :

Udgivet i Skriv en kommentar

Adventskalender!

Ja, den nærmer sig, gør den .. Den tid på året, hvor vi går med nissehuer, spiser klejner, lytter til sentimentale julesange – og giver gaver til børnene. Nå ja, også til voksne, for vi er jo alle som børn i vores hjerter når det er juletid ..

Efterhånden er det i det kreative miljø blevet meget udbredt – og populært – at lave strikkerelaterede adventskalendere. Alle gør det. Og nu gør jeg det også ..
Så hermed vil jeg gerne præsentere ..

*** Den Garngales Adventskalender ***

I kalenderen får du 4 indpakkede adventsgaver – 1 pakke til hver søndag i advent – tilsendt samlet i slutningen af november.
Gaverne består hver især af et 100 grams bundt håndfarvet garn, enten Garngalleriet Mikrofarveris Falkland Lace eller Malabrigo Arroyo.
I pakkerne vil der desuden hver søndag være strikkeopskrift/vejledning til et hemmeligt sjal. Opskriften er delt op i 4 bidder, så der kan hygges med projektet hele december.
Sjalet i sin helhed bliver under ingen omstændigheder afsløret/vist før 4. søndag .. Heller ikke selvom du plager pænt.

Lidt mere om de 2 muligheder for garnvalg:
Garngalleriet Mikrofarveris Falkland Lace er et 1-trådet lacegarn af det blødeste falklandsmerino. Garnet løber 800 meter / 100 gram og er ikke superwash-behandlet. Det skal strikkes dobbelt – altså med 2 tråde af garnet holdt sammen – til adventssjalet her
Falkland Lace håndfarves af Birthe P.

Malabrigo Arroyo er et 4-trådet, blødt og lækkert uldgarn. Arroyo håndfarves i Sydamerika i de smukkeste farveholdninger, og er virkelig dejligt at arbejde med – og at have på kroppen. Det løber 300 meter / 100 gram og er superwash-behandlet.

Lidt om farvemulighederne:
Kalenderpakker er jo overraskelser, så du kan ikke helt selv bestemme hvilke farver du får ..
Men! – du kan vælge om du ønsker garn i den varme eller kolde del af skalaen, og om du ønsker godt med kontrast/livlighed garnfarverne imellem – eller om du ønsker en mere rolig og dæmpet farvesymfoni.
– Disse valg foretages i dropdown-boksen for produktet og ud fra det har Den Garngale (mig, Birthe P) frie hænder til at sammensætte en smuk og spændende palette til dig!

DER LUKKES FOR FORUDBESTILLINGER senest d. 31. oktober.
Spørgsmål? – Så er du meget velkommen til at kontakte den Garngale på birthepry@gmail.com ..

Klik her for at komme til kalenderen ..

Udgivet i Skriv en kommentar

Håndspundet garn / løn-spinding

Jeg får ofte henvendelser om at spinde garn for andre. Disse forespørgsler er jeg meget glad og taknemmelig for, og jeg synes det er sjovt, og ofte en god udfordring, at spinde garn på bestilling.
Mange gange strander det hele dog inden det overhovedet er gået i gang, da prisen på håndspundet i sagens natur er noget højere end på industrielt fremstillede garner ..

2-trådet garn fra kartebatt, håndtens-spundet

Spinding tager lang tid, og det er det, der gør det dyrt. Ikke så meget fibrene, selvom det naturligvis også betyder lidt om det er fåreuld eller f.eks cashmere .. Som udgangspunkt arbejder jeg kun med de bedste fibre. Det kan ikke betale sig at bruge tid og energi på materialer af ringe kvalitet, og det resulterende garn bliver bare ikke godt nok. Sh*t in – sh*t out, som man siger ..
Til gengæld får kunden et helt unikt produkt, med fibersammensætning, farveforløb, tykkelse og struktur fuldstændig skræddersyet til personlig smag og til et evt. projekt.
Håndspundne garner er helt forskellige fra industri-garner og har deres helt specielle skønhed og udtryk.

Spiral-garn, farve “Onkel Kurt”.

Summa summarum: jeg vil meget gerne spinde på bestilling, men vil ikke arbejde for pebernødder! Som særdeles erfaren håndspinder – som desuden skal leve af alt det her farvning, uld, garn, undervisning og relateret service – synes jeg også jeg skal have min tid betalt.
Til gengæld er jeg også fuld af forståelse over for at den potentielle kunde – lettere forskrækket – bakker ud og fortryder, når prisen kommer på bordet. Helt klart. For det er dyrt – men det er håndværker-tid jo. Prøv bare at få om-betrukket dine møbler, repareret din bil eller lagt et nyt stråtag på huset ..

Angora/uld, 2-trådet, på min skønne Kromski Polonaise-rok

Men håndspundet garn kan man jo også lære at lave selv!
Der er f.eks mit on-line undervisningstilbud “Spindecirkel Albatros”. Det er en god mulighed hvis man bor langt herfra.
Jeg holder også af og til begynder-spindekurser her i butikken. De bliver dog ret hurtigt booket op, og lige nu har jeg ingen ledige pladser – men det kommer igen til foråret 🙂

Tykt ART-Yarn i farven “Nyhavn”