Udgivet i Skriv en kommentar

Mini-ferie!

Butikken er lukket kommende torsdag, fredag og lørdag. Vi holder forlænget weekend og skal bl.a. hygge os til årets Spindeweekend med Spindeforeningen 🙂
Butikken åbner igen mandag d. 2. oktober kl 10!

Udgivet i Skriv en kommentar

Majacraft spinderokke

NYHED August 2023!

Vi er ovenud glade og stolte over nu at kunne kalde os Majacraft-forhandlere!

Majacraft er et New Zealandsk firma, der har specialiseret sig i fremstillingen af smukke, velfungerende spinderokke, grej til fiberforberedelse og andet uundværligt udstyr til håndspinderen.
Majacraft spinderokke har et moderne udseende og innovativt design. De er nemme at gå til for begynderen og samtidig i stand til at tilfredsstille erfarne og kreative spinderes behov.

Majacrafts produkter er specielt designet til at give spinderen en behagelig og problemløs oplevelse. Der er kælet for detaljer og finish på hver eneste rok, karte eller stykke tilbehør. Trisser, spoler og tenvinger kan bruges på tværs af hele rokke-familien.
Alle Majacraft-rokke er designet med henblik på at gøre spindeoplevelsen så behagelig og nem som mulig. Rokkene, der har dobbelt trampesystem, er nemme at træde, velafbalancerede og stabile. Timevis af spinding og kreativitet er mulig med Majacraft.

Hele Majacraft-familien:

Spolerne er letvægts og kan fås i plast eller træ, og de passer til alle Majacraft-rokke. Der er ikke mindre end 4 forskellige størrelser, alt efter spindebehov: Baby-bobbin, Lace, Standard og Jumbo.
Ligesådan er der naturligvis forskellige tenvingesæt, så man kan bygge sig en rok, der passer fuldstændig til spindebehovet!

Alle rokkene er med dobbelte pedaler og spolebremsesystem (scotch tension).
Til en start har vi indkøbt 3 af de smukke modeller: Aura, Suzie og Luna. Aura’en er netop i dag landet i butikken, som den første. De øvrige følger snart ..
Læs mere om de enkelte typer i webshoppen, eller kom ind i butikken i Brædstrup og prøvespind Aura’en 🙂

Udgivet i Skriv en kommentar

Knit-Along i september

Der er endnu lang tid til september, ja, men det er bestemt ikke for tidligt at planlægge hvilke strikkeprojekter der skal hygges med i det tidlige efterår.
Jeg foreslår Malabrigos KAL, hvor der strikkes et smukt sjal ved navn “Chevron Delight”, designet af Lora Marin ( – find hende på Ravelry! )

Chevron Delight strikkes i 2 Malabrigo garner, nemlig Ultimate Sock (eller også den almindelige Sock, den uden nylon) og Mohair. Min dygtige og super-hurtige strikke-gudinde har allerede strikket sjalet op til udstilling i butikken – og forhåbentlig til inspiration!
Sjalets farve hedder “Aniversario”, for begge garner. Der er brugt Sock og Mohair.

For at deltage i Malabrigos Knit-Along – med mulighed for at vinde flotte præmier – skal man tilmelde sig via deres hjemmeside. Linket er her.
Hvis man køber garnet hos mig i Garngalleriet – og lige husker at fortælle at man er tilmeldt .. 😉 – får man en god rabat! Jeg sammensætter snarest (efter ferien) en flok garnpakker i flotte farvekombinationer som man kan vælge imellem – men naturligvis kan man også selv sammensætte farverne. Se i min webshop hvilke muligheder der er for både Sock (jeg har ikke Ultimate Sock) og Mohair:
Link til Malabrigo-garner hos Garngalleriet.

Dette var lige lidt forhånds-info om Malabrigos september-samstrik. Der kommer mere information, samt billeder af farveforslag, priser m.v, når jeg er tilbage efter sommerferien ..

HUSK at butikken er åben fredage kl 9.30 – 17 og lørdage kl 10 – 13 i hele juli måned.
God sommer, og god strikkelyst!

Malabrigo Mohair
Udgivet i Skriv en kommentar

Nyt spindekursus

Spind dit uldhjul på 6 måder

Kender du det, at du har købt håndfarvede fibre (uldhjul) og er usikker på hvordan du skal gribe det an?
Du er måske faldet for en smuk farvekombination og synes det vil være synd at “ødelægge” helhedsindtrykket eller at mudre farverne. Eller også har du en bestemt metode du altid bruger og vil gerne præsenteres for nye idéer og tanker i forhold til farvestyring og garndesign. Så er dette kursus lige noget for dig! 🙂

Spind dit uldhjul på 6 måder er et 2-dages kursus, lørdagene d. 18/11 og d. 2/12 ’23 . Det er sammenlagt 12 timers undervisning, og i løbet af de 2 kursusdage (med 2 uger imellem) vil du få demonstreret mindst 6 temmelig forskellige metoder at kombinere/styre/arrangere farverne i dit uldhjul, så du får et garn som du synes er mindst lige så smukt som uldhjulet og som passer til det du har i sinde at bruge det til.
Udover de 6 metoder som vi kommer til at arbejde med på kurset, vil der blive præsenteret flere andre idéer til hvordan man kan spinde flerfarvede fiberpræparationer med farvekontrol.

Dette kursus henvender sig til farveglade spindere med egen rok/håndten. Det er ikke et begynderkursus. På den anden side behøver kursisten ikke at være specielt erfaren – blot er det en forudsætning at man kan spinde og tvinde.

Med i prisen følger et uldhjul på 200 gram, der udleveres på første kursusdag. Du får valget mellem 3 forskellige farveholdninger, samt forskellige fiberbaser.

Der serveres kaffe/te og lidt eftermiddagskage. Medbring selv frokost.

Holdstørrelse: mindst 6 og højst 10 kursister.
Tilmelding er bindende og foregår ved indbetaling af kursusbeløbet.
Sidste tilmeldingsdato: 1/11 – 2023. Derefter vil deltagerne få en mail med praktisk info om kursusprogram, grej, der skal medbringes m.m.

Tilmelding her!

Udgivet i Skriv en kommentar

En kasse fra Malabrigo og en efterårs-KAL

Det er næsten som juleaften når man får en kassefuld garn leveret.
I denne kasse er der lækre, håndfarvede garner fra Malabrigo – et sydamerikansk garnfirma med superb farvesans!

Arroyo, Caprino, Lace og Nube denne gang!

Nube, som er de 6 basser øverst på gruppebilledet, er ikke garn, men merinofibre til spinding eller filtning. Nube er ikke superwashbehandlet – men “rigtig”, superblød og ekstrafin merinould 😉

Caprino, de 4 bundter nederst til venstre, er den ypperste luksus: 80% merino og 20% cashmere. Blødt som en sky og med en løbelængde på 150 meter pr 50 grams nøgle. Jeg har en del farver i forvejen (se dem alle her), men disse 4 er nye: Pearl, Whole Grain, Sand Bank og Glazed Carrot:

De øvrige er mest opfyldning af udsolgte farver, undtaget den lyse grå i Lace: Zinc.
Se alle Lace-farverne her.

Arroyo (100% uld, 300 m/100 g) er et populært garn og disse 3, Martes, Jupiter og Rosalinda, er hylde-opfyldning. Se alle butikkens Arroyo-farver her.

Her til morgen faldt jeg over et virkelig sødt tørklæde, strikket i blot et enkelt bundt Malabrigo Lace – og opskriften er ganske gratis!
Tørklædet hedder Feather and Fan Short Scarf og er designet af Kelly Faller.

Download opskriften på Ravelry.

Mere nyt fra Malabrigo
Til september søsættes en Knit-Along omkring sjalet Chevron Delight, et smukt sjal designet af Lora Marin.
KAL’en vil jeg naturligvis være med til, og jeg håber at mange af mine venner og kunder også vil det .. 🙂 Når tiden nærmer sig vil jeg præsentere garnkits til sjalet i forskellige smukke farveholdninger, og til en særlig KAL-pris. Selve KAL’en vil jeg køre på “Fibre i Farver”, min ugentlige strikke/spinde/farve-podcast på YouTube.

Sjalet strikkes med 2 garner: Malabrigo Mohair og Ultimate Sock.
Jeg har endnu ikke Ultimate Sock i butikken – men jeg har Sock, og det er næsten det samme .. 😉 Sjalet på billederne strikkes i samme farve på begge garnkvaliteter, nemlig “Anniversario”. Sjalet bliver lige nu opstrikket i netop disse farver til udstilling i butikken – men altså med Sock i stedet for Ultimate Sock ..
Tilmelding til septembers KAL med Chevron Delight åbner senere – hold øje med website, sociale medier og Fibre i Farver!

God strikke-/spindelyst til alle!

Udgivet i Skriv en kommentar

Strik-In og WWKIP-day

På lørdag, d. 10/6, er det Worls Wide Knit in Public day, og hvis vejret bliver så godt som nu, tænker jeg, at vi rykker ud foran butikken med strikketøjet!
Alle er velkomne til Strik-In – send mig blot en tilmelding aht. stole og forplejning ..

Udgivet i Skriv en kommentar

Nye farver i Noro-garn

Leverancerne af det japanske Noro-garn har det med at komme dumpende i store portioner, efter lang tids venten ..
Først på ugen ankom en sending som jeg har ventet på et halv års tid, med nye farver i kvaliteterne Silk Garden og Madara.

Begge kvaliteter, Silk Garden og Madara, løber 200 m pr 100 gram. Madara ligger i 100 grams bundter, mens Silk Garden ligger i nøgler på 50 gram.

Silk Garden er et klassisk Noro-garn. Kvaliteten har været på markedet i flere årtier, og stadig “going strong” med farver fra dengang og også helt nye farver. Garnet har lange farveforløb med blide overgange.

Madara er ret nyt, med kun et par sæsoner på bagen. Det er et tweed garn, ensfarvet, men med nister i mange farver. Det består af 60% uld, 30% silke og 10% alpaca.

Se alle farver – både nye og gamle – i webshoppen!

Udgivet i Skriv en kommentar

Fibre i Farver #76

Klik billedet for at gå til videoen ..

Fibre i Farver er en live-podcast om fibre, farvning, spinding og strik.
Podcasten sendes (som hovedregel) hver tirsdag kl 11, og hvis man er med på live-udsendelsen er der mulighed for at deltage i chatten og interagere direkte – det er faktisk superhyggeligt 🙂
Ser man podcasten senere kan man naturligvis ikke selv chatte med, men man kan se chat-beskederne sideløbende med videoen.

FIBRE I FARVER #76 sendes d. 22. november kl 11.
Denne gang vil podcasten mest komme til at handle om igangværende spinde- og strikkeprojekter, adventskalenderen, jeres projekter (tagget #fibreifarver på IG) – og hvad jeg ellers kommer i tanker om undervejs ..

Likes, kommentarer og abonnementer til min podcast bliver jeg meget glad for! 🙂
Her er link til hele playlisten “Fibre i Farver”.
TAK for kig og god fornøjelse!

Udgivet i Skriv en kommentar

Nyt garn: Noro Malvinas

Hurra! Så er det her: det nye næsten ensfarvede (semisolid) Noro-garn med navn efter Falklandsøerne, hvor ulden kommer fra, nemlig Las Malvinas.

Noro Malvinas er 100% falklandsuld, blødt, luftigt og varmt.
Lige som de fleste øvrige garner fra japanske Noro er det 1-trådet med en let rustik struktur.
Løbelængden er 300 meter på nøglets 150 gram, hvilket gør det til et perfekt match til flere af de andre Noro-kvaliteter, f.eks. Kureyon, Viola og Haunui, der har nøjagtig samme løbelængde (og struktur).
Anbefalet pindetykkelse er 4,5 – 5 mm.

Indtil videre har jeg fået disse 10 smukke, klare farver hjem, og de er at finde både i butikken i Brædstrup og i webshoppen 🙂

Pris pr. 150 grams nøgle: kr 257,-

Brug rabatkoden herunder for at opnå 10%’s intro-rabat på Malvinas. Rabatkoden er:
malvinas10

Rabatkoden gælder oktober måned ud, og kan bruges 1 gang pr. kunde.

Jeg er nu klar til at sætte pindene i det smukke garn. Det skal blive til et par vanter 🙂

Noro Malvinas – klar til strik!