Udgivet i 1 kommentar

Farvning

I dag farver jeg fibre. Det gør jeg rimelig ofte, da der heldigvis er en pæn efterspørgsel efter mine håndmalede uldbånd (eller uld-hjul, som jeg også kalder dem p.g.a. oplægningen).
Det tager lang tid at male fibrene som jeg synes de skal males! Inden farvningen kan begynde skal de selvfølgelig lægges i blød, i vand først og i kemikalie-opløsning siden. Jeg farver med Lanasyn-farver, så det er meget mild kemi der er brug for, blot et salt (ammoniumsulfat) og noget eddikesyre.
Mens fibrene står og bliver klar ti at modtage farve blander jeg mine farver. I dag farver jeg "Glittertind"-farver, en palette der består af 8 forskellige nuancer. Inspirationen til denne farveholdning kommer fra et feriefoto fra Norge…
Glittertindfarver
Jeg farver normalt 1 kilo fibre pr. session, fordelt på 5 fiberbånd á 200 gram. I dag er det 600 gram Blue Faced Leicester, 200 gram BFL/silke og 200 gam shetlandsuld. Nå ja, og så farver jeg altid 50 gram Silk Hankies samtidig.
Efter at jeg har blandet farver lægger jeg de våde fibre op på mit arbejdsbord, og maler derefter de enkelte farver på fibrene med pensel. Det er en tidskrævende proces, men det dur bare ikke at skynde sig med sådan noget her.. Farven skal placeres rigtigt og helst uden at der kommer for mange "helligdage".
Når fibrene har fået farve på begge sider og har trukket lidt ryger de i ovnen i et par timer. Ved varmebehandlingen fikseres farverne. Langsom nedkøling bagefter er også vigtigt – jeg lader det stå til næste dag, hvorefter jeg skyller og hænger til tørre.
Jeg sælger fibrene i GarnGalleriet – tjek lagerlisten!

Short Summary in English:
Today is dye-day. I handpaint wool and silkfibers (for spinning and feltmaking) in my own personal palettes. The handpainted fibers in the photo is painted in the colourway "Glittertind". I sell the fibers in my shop GarnGalleriet. Check out the in-stock list!

1 tanke om “Farvning

  1. For ein spennande blogg du har, og så flink du er til å spinna 🙂

Leave a Reply