Udgivet i 1 kommentar

Kaffe Fassett og mig..

Jeg har altid beundret Kaffe Fassetts helt unikke sans for farvesammensætninger. Og hans mønsterrigdom. Tilbage i de tidlige 90'ere strikkede jeg et stort sjal i trappetrinsmønster og en sweater i "Persian Poppies" fra hans første strikkebog, "Glorious Knitting". Senere har jeg strikket "Tyrkisk Gitterværk" og er p.t. i gang med en modificeret udgave af hans "Icons".
Når jeg selv har designet noget har han altid mere eller mindre inspireret mig med hensyn til farver eller mønstre eller simpelthen med sin uhøjtidelige tilgang til det hele: "Prøv det! Hvis det ikke virker, så tag tyve farver mere med..".

I går fik jeg så endelig lejlighed til at høre ham. På Silkeborg Museum har Kaffe Fassett holdt to foredrag her i weekenden, og jeg var så heldig at være med i salen i går.
Kfforedrag
Godt fyldt op, trods snestormen.
På væggene rundt i salen hænger KF's fantastiske quiltede tæpper, og nogle af hans strikkede modeller. Meget imponerende at se hans værker live. Disse vidunderlige farver og mønstre nærmest sprang ud fra væggene med deres livlighed og skønhed. Wau.
KF fortalte om sit designer- og kunstnerliv og viste samtidig et flot lysbilledshow. Han fortalte levende og underholdende, og hele tiden kunne man tydeligt mærke hans passion for det han laver, hans kærlighed til farverne og mønstrene som han arbejder med. Det var særdeles inspirerende at opleve ham.
Kfsignerer
Efter foredraget satte han sig i caféen for at signere bøger. Jeg købte hans bog "Simple Shapes – Spectacular Quilts", men fik den dog ikke signeret. Jeg venter til på tirsdag, hvor jeg nemlig skal møde Kaffe igen, til en workshop om farver og patchwork! Gæt lige om jeg glæder mig..

1 tanke om “Kaffe Fassett og mig..

  1. Ham ville jeg godt have været til. Men måske kan man være heldig en anden gang.

Leave a Reply