Udgivet i 5 kommentarer

Diamonds are..

..a girls best friend..

Hotdiamonds
Dette er mit oplæg fra KF-workshoppen for snart 2 uger siden, og jeg har leget videre med det lidt siden. Jeg har nu besluttet mig for den færdige størrelse på quilten: ca. 140 x 180 cm. Flere stoffer er kommet til (men jeg er ikke færdig med at vælge stoffer endnu), og umanerlig mange rhomber/diamonds er belvet riet fast på papstykker. Nogle få er ligefrem blevet syet sammen, men jeg holder mig nu lidt tilbage med den del af arbejdet, for jeg er endnu ikke 100 % sikker på hvordan arrangementet skal være.
Workshopkf
På Kaffe Fassett-workshoppen blev der arbejdet intensivt. Som relativ uerfaren i at sy patchwork (et par grydelapper og 2 nålepuder er hvad jeg hidtil har produceret, og det er år og dag siden..) måtte jeg rigtig hænge i for at følge med de mange erfarne quilte-piger, der gik til sagen med de helt rigtige stoffer og redskaber. Jeg havde blot en saks og nogle gamle restestoffer – godt at man kunne shoppe under kurset!!
Brandon
Brandon Mably og Kaffe Fassett gik rundt og kom med kommentarer og forslag undervejs. Byt rundt her, sæt et andet stof der, skift farven i den række, køb noget andet stof.. Det var fantastisk inspirerende det hele, og også underholdende at gå og lytte til de to herrer og deres indbyrdes snak – de var ikke altid helt enige om hvordan det skulle være..
Kaffe
I slutningen af workshoppen gik Kaffe rundt til hver enkelt kreation og kom med sin vurdering af arbejdet. Her er han i gang med at analysere på min "gule ting", og selvom jeg ikke rigtig kan huske hvad han sagde lige præcis om min quilt, så har jeg da i hvert fald fået en ordentlig bunke god inspiration med mig hjem, og lyst til at arbejde videre på sagen.
Quiltlapper
– Så det gør jeg så. Jeg er simpelthen nødt til det; jeg drømmer om rhomber, blomster og gule og grønne mønstre om natten. Noget må der gøres ved det.. Tilbage til arbejdet!
Forresten! Se udstillingen af Kaffe Fassetts mange forskelligartede kunstværker på Silkeborg Museum. Det må man ikke snyde sig selv for. Bare det at få lov til at se dette vidunderlige sjal er hele entreprisen værd:
Kfsjal
(P.S.: Jeg strikker stadigvæk..)

 

5 tanker om “Diamonds are..

 1. Dejligt inspirerende og forklarende indlæg!

 2. Lige et link fra en Kaffe elsker 😉
  http://www.cottonpatch.co.uk/acatalog/kaffe_fassett.html
  Har desværre ikke selv haft fornøjelsen i Silkeborg, men jeg bliver aldrig træt af at kigge i de bøger jeg har med helt fantastikse kaffe fassett tæpper.

 3. Lige da jeg så dit oplæg kom jeg til at tænke på Japanske bjergtinder smukke træer ved foden af dem og marker på en dejlig forårsdag.

 4. Tak, Karen Margrethe, for en god idé til quiltens navn.. 🙂 Japanske Bjergtinder, det lyder da godt!

 5. Det er første gang jeg ser billeder fra hans workshops. Det ser dejligt og inspirerende ud.
  Jeg må vist se udstillingen igen, jeg så slet ikke dette skønne sjal.

Leave a Reply