Udgivet i Skriv en kommentar

Rong revisiteret

Jette A’s søde og anvendelige sommerbluse “Rong” fra 2009 har fået en lille overhaling. Den er kommet frem i forårslyset og er blevet kigget efter i sømmene (som den faktisk slet ikke har nogen af!!). Den har fået nyt garn og er blevet strikket op på ny. Og den er blevet så fin!

IMG_0853
“Rong”. Sommerbluse i Malabrigo Silky Merino. Farven er Blackberry

Jette har strikket den i Malabrigo Silky Merino – et blødt og luksuriøst garn, 1-trådet og halvt merinould, halvt silke. Den smukke lilla farve hedder “Blackberry”. Garnet er naturligvis at finde i webshoppen, her.
Størrelsen her er medium, og modellen er rigtig nem at tilpasse til andre størrelser.
Opskriften kan downloades gratis – klik blot ind under “Opskrifter” og find “Rong” i oversigten.

Jette og jeg tager “Rong”-blusen (og en masse Silky Merino) med til Uldfestival i Saltum her om en god uges tid – så kan I selv se og prøve hvor lækker den er! 🙂

Andre nyheder – sådan undervejs:
Sock Blanks. Man tager noget strømpegarn og strikker det op (på strikkemaskine) til et langt, smalt stykke strikstof. Så farver man det. Maler det i flotte mønstre. Når det er tørt trævler man det lige så stille op mens man strikker strømper (eller andre ting) af det.

IMG_0258
Sock Blank. Dette er en prøve.

De malede mønstre bliver naturligvis brudt op og sokkerne kommer til at se noget anderledes ud end ens Sock Blank – og det er jo det fascinerende ved det! Jeg forudser mange interessante farvsessioner hvor forskellige farve- og mønsterkombinationer skal kombineres. Sikke flotte strømper der kan komme ud af det til sidst!

Strømpegarn med glimmer.

IMG_0200
Chispa Merino Sock. Farve: Amarant. 75% merino, 20% nylon, 5% stellina

Chispa Merino Sock hedder mit nye glimmer-strømpegarn. Foreløbig kan det kun fås hos Garnkisten i Århus, men jeg får det også selv på hylden inden for overskuelig tid. Måske når jeg at få farvet noget til standen i Saltum, men det er lidt usikkert ..

Leave a Reply