Udgivet i Skriv en kommentar

Fibre i Farver #14

FIF #14, 25. maj 2021

Færdigt arbejde:
Dust & Clay Shawl (Veera Välimäki, fra borgen Interpretations vol. 7). Strikket i 1 bundt Camerino, fv. Indigo og 1 bundt Kidmoahir/silke i en unika-farve.

Spind i gang:
Bouclé-garn af Z-spundet wensleydale-uld (et uldhjul på 200 g) i farven Tatooine, samt helt tynde tvinde/bindetråde spundet i S- og Z-retning.
Teknik: Første tvinding i S-retning med wensleydaletråden og en S-spundet lacetråd. Lacetråden holdes stramt og den tykkere tråd “skubbes” op til at danne løse løkker.
Anden tvinding i Z-retning: Løkkegarnet og den Z-spundne lacetråd tvindes sådan at lacetråden skærer sig ind mellem løkkerne og binder dem fast.

Nyt strikkeprojekt:
“Granito” af Joji Locatelli.
Det er en oversize sweater med lommer, strikket oppefra. Jeg bad jer om hjælp til at beslutte mig for 4 BFL/alpaca-farver til sweateren, og med jeres hjælp landede jeg på “Sort Tulipan”, “Venus”, “Flaske” og “Jæger”. Tak 🙂
– Jeg har slået op ..

Jeres projekter:
Under IG-tagget #fibreifarver har jeg bl.a. set dette ..
@benteborgstrøm har strikket strømper i Paseo Sock, farve “Sydlig Blåhals”.
@ingekjaer har taget hul på at spinde et gradient-sæt fra Hilltop Cloud.
– tak for kig til jeres projekter – det nyder jeg meget 🙂

Lidt nyt i shoppen:
Ny luksusfiber, Baby-lama, som jeg har farvet op i “Sydlig Blåhals“. Ubeskriveligt blødt!
Paseo Sock i lidt flere farver, bl.a. “Venus” og “Jannah”. Se dem alle i shoppen, og husk at intro-prisen på kr. 150,- stadig gælder – men kun indtil 1. juni .. Normalpris kr. 175,-
Gradientsæt bestående af 6 x 100 g corriedaleuld. Varme høstfarver.

Tour de Fleece:
I Garngalleriet Mikrofarveris Ravelry-gruppe er der oprettet en tråd for Team Denmark – og alle er velkomne til at deltage, uanset spindeerfaring og ambitionsniveau. Det er jo kun for sjov – og superhyggeligt 🙂
Jeg har lavet en TdF-farveholdning: “Brest TdF21” hedder den. Inspireret af et solnedgangsbillede af den nordfranske by Brest, hvor cykelrytterne starter 1. etape d. 26. juni.
“Brest TdF21” kommer i shoppen, men kan også bestilles hvis der ønskes andre fibre end det jeg har lavet.

Mit outfit:
Blusen “Coney” af Lisa Richardson, strikket i Kidmohair/silke. Forbrug kun 100 gram til min størrelse. Opskriften er gratis på Ravelry.

Næste gang:
Søndag d. 6. juni kl 13, hvor Thomas er med igen 🙂
TAK fordi I så med!

Leave a Reply