Udgivet i 2 kommentarer

Færdig med vævningen.

Væven er nøgen igen (og det ser grimt ud, der må snarest en ny trend på..) for jeg har lige klippet mit rekonstruerede "Ømark-tekstil" ned. Stoffet ses herunder på billedet (der er taget i går) under vævningen.

Oemarkpaavaev

Jeg fik brug for hver eneste meter af mit håndspundne garn. Det passede lige med at jeg kunne væve så langt på trenden at det til sidst blev vanskeligt at lave skel.
Jeg må sige at vævningen med det 1-trådede trendgarn gik forbavsende smertefrit: ikke en eneste gang har jeg måttet reparere en knækket trendtråd. Så det vil jeg ikke være bange for at vove mig ud i en anden gang.
Ulden (kæmmet bluefaced leicester-uld) som jeg brugte til spinding af det 1-trådede garn var da også pænt langfibret, og det er jeg overbevist om er meget vigtigt for holdbarheden. Jeg spandt også med rimelig meget sno, ca. lige så meget som jeg ville gøre til et garn det skulle tvindes, men ikke så meget at garnet kinkede og var energisk i brug. Faktisk virkede det meget afbalanceret da det først var blevet farvet og vasket.
Under vævningen holdt jeg naturligvis et vågent øje med trendens tilstand. Man kunne godt se at kammens ture frem og tilbage over trådene fik dem til at se lidt slidte og fnuldrede ud nogle steder. Men som sagt, alle tråde holdt til beslastningen, både af kammens slid og selve udspændingen af trenden.
Lige nu har jeg den første valke-prøve i vaskemaskinen. Den får 40 grader, og jeg er meget spændt på om det dur.. Maskinen er næsten færdig nu!

2 tanker om “Færdig med vævningen.

  1. Nøj, hvor er det spændende Birthe. Jeg krydser fingre for et aldeles perfekt resultat;-))))))

  2. Det er godt nok blevet utrolig smukt! Jeg glæder mig til at se det efter valkningen og vil krydse fingre for at alt går som det skal!!!

Leave a Reply