Udgivet i Skriv en kommentar

Klip en hæk og farv noget garn!

Der står rigtig mange kilometer ligusterhæk rundt i de danske villa-kvarterer. Vi er velsignet med en 20 – 30 meter af slagsen, og i dag klippede min mand den. Fluks hapsede jeg en favnfuld hækafklip, ribbede bladene af og kogte en grydefuld i et par timer.
Her til aften har jeg så siet bladene fra og farver nu 2 bundter garn i den orange-gule farvesuppe.
Ligusterfarvning
Der er et hvidt bundt BFL-garn og et gråt bundt gotlænder-garn. Begge er bejdset i forvejen med alun og vinsten. Billedet er taget i begyndelsen af farvetiden og jeg forventer farver i omegnen af gylden/bronze-agtig på det lyse garn, og olivengrønlig på det grå garn. Men sådan noget kan man egentlig aldrig regne med.. Plantefarvning er lidt uforudsigeligt, og det er en af de ting der gør at det er så fascinerende, synes jeg.

English summary:
I'm dyeing with privet. My husband trimmed the hedge today and I grabbed some leaves and twigs to dye with. In the dyebath there's 1 skein of Blue Faced Leicester yarn and 1 skein of light-grey gotland yarn. Both skeins are mordanted with alum and cream of tartar.

Leave a Reply