Udgivet i Skriv en kommentar

Farver

Jeg er gået fuldstændig i farve-selvsving! Udover alle bestillingerne på håndmalede uldhjul som jeg har knoklet med et stykke tid er der jo plantefarvningen (og svampene er pænt på vej!) og så noget helt nyt som jeg lige har kastet mig ud i – nemlig multifarvning af GarnGalleriets egne garnmærker!
Dette er første "go" på en af mine (mange!) planlagte farveholdninger:
Opuskanariefugl3
Opus-garnet er lækkert blødt BFL-uld, nm 8/2, hvilket vil sige en løbelængde på 400 meter til 100 gram. Det er til ca. pind 3 og jeg glæder mig helt vildt til at prøve at strikke med denne farve, som jeg kalder "kanariefugl".
Meget meget mere om dette senere, nu lidt om naturens farver:
– Jeg skal meget snart i skoven for at høste Sortfiltet Netbladhat. De er fremme lige nu, og jeg skal have et par kilo i fryseren til senere brug – for der er ikke rigtig tid til det altsammen lige nu, desværre. Den sortfiltede giver altid spændende farveoplevelser: man ved aldrig helt om man får gråt, grønt, lilla eller rødligt garn. Meget mystisk, men også rigtig interessant at eksperimentere med!
Sidste weekend eksperimenterede jeg med ligusterhækken. Det gav følgende resultat:
Ligustergarn
Mere rødligt end jeg havde forventet. Billedet er lidt blegt i forhold til virkeligheden, men det er under alle omstændigheder ikke nogen dybe farver jeg har fået lavet. Jeg synes jeg har fået bedre farver tidligere år, og jeg forsøger forgæves at huske om jeg evt. har brugt tørrede blade.. Hm. Her ville en farve-notesbog med prøver og diverse detaljer have været på sin plads!

Short English summary:
First photo shows a new handpainted yarn – and new colourway (canary) – that will be sold at my shop soon! More colours will follow..
Next photo shows the slightly dissapointing result of last weekend's dyeing with cuttings from our hedge..

Leave a Reply