Udgivet i Skriv en kommentar

Anders’ tæppe

For et halvt års tid siden fik jeg en email fra Anders i Grenå.
Han havde – ved et tilfælde – set et billede på nettet af et hæklet tæppe som jeg engang lavede til min datter Tone. Sådan et tæppe ville han rigtig gerne have, og spurgte om jeg evt. ville sælge ..

Nu var det 10 år siden jeg hæklede tæppet til Tone, og det var godt brugt. Ikke i salgbar stand .. Dette meddelte jeg Anders, og efter lidt skriveri frem og tilbage fandt vi frem til at han måtte have et nyt. Tæppet skulle hækles af Evy, og garnet købte han af mig.

Garnvalget faldt på Corriedale Twist, 16 forskellige farver: Ask, Morgenfrue, Blodappelsin, Guldåre, Alcea, Amarant, Dione, Sort Tulipan, Storkenæb, Musevikke, Strå, Oxalis, Savoy, Flaske, Grotte og Krage.

12 af de 16 Corriedale Twist-farver.

Thomas og jeg havde i forvejen planer om at besøge Lars i Grenås flotteste garnbiks “Far Strikker“, så vi kørte en tur til Grenå og afleverede garnet til Anders og Evy.

Tæppet, som jeg hæklede der for 10 år siden, hedder egentlig “Babettes Blanket“. Jeg hæklede uden opskrift og med tykkere garn og hæklenål end angivet.
Det var et skønt arbejde, nemt at sidde med og afvekslende med de mange farver og forskellige størrelser på firkanterne. Jeg fik helt lyst til selv at gå i gang igen, da jeg komponerede farvesammensætningen til Anders .. Jeg holdt mig dog i skindet og nøjedes med at glæde mig til at se resultatet af Evys hækling – det lovede de to nemlig at sende fotos af når det engang var færdigt.

Og det er det nu!! Anders skrev bl.a dette i en mail som jeg fik i går:
“Tæppet har været færdigt et stykke tid, og jeg bruger det meget. Jeg er vildt glad for resultatet, og det er lækkert og blødt at røre ved.”

Og sådan ser det ud:

Anders’ tæppe – smukt hæklet af Evy

Det færdige tæppe vejer 1034 gram og måler 97 x 144 cm. Hæklemesteren er Evy Ulrichsen. Flot, ikke? Her kommer et foto mere, upside-down:


Leave a Reply