Udgivet i Skriv en kommentar

Håndspundet garn / løn-spinding

Jeg får ofte henvendelser om at spinde garn for andre. Disse forespørgsler er jeg meget glad og taknemmelig for, og jeg synes det er sjovt, og ofte en god udfordring, at spinde garn på bestilling.
Mange gange strander det hele dog inden det overhovedet er gået i gang, da prisen på håndspundet i sagens natur er noget højere end på industrielt fremstillede garner ..

2-trådet garn fra kartebatt, håndtens-spundet

Spinding tager lang tid, og det er det, der gør det dyrt. Ikke så meget fibrene, selvom det naturligvis også betyder lidt om det er fåreuld eller f.eks cashmere .. Som udgangspunkt arbejder jeg kun med de bedste fibre. Det kan ikke betale sig at bruge tid og energi på materialer af ringe kvalitet, og det resulterende garn bliver bare ikke godt nok. Sh*t in – sh*t out, som man siger ..
Til gengæld får kunden et helt unikt produkt, med fibersammensætning, farveforløb, tykkelse og struktur fuldstændig skræddersyet til personlig smag og til et evt. projekt.
Håndspundne garner er helt forskellige fra industri-garner og har deres helt specielle skønhed og udtryk.

Spiral-garn, farve “Onkel Kurt”.

Summa summarum: jeg vil meget gerne spinde på bestilling, men vil ikke arbejde for pebernødder! Som særdeles erfaren håndspinder – som desuden skal leve af alt det her farvning, uld, garn, undervisning og relateret service – synes jeg også jeg skal have min tid betalt.
Til gengæld er jeg også fuld af forståelse over for at den potentielle kunde – lettere forskrækket – bakker ud og fortryder, når prisen kommer på bordet. Helt klart. For det er dyrt – men det er håndværker-tid jo. Prøv bare at få om-betrukket dine møbler, repareret din bil eller lagt et nyt stråtag på huset ..

Angora/uld, 2-trådet, på min skønne Kromski Polonaise-rok

Men håndspundet garn kan man jo også lære at lave selv!
Der er f.eks mit on-line undervisningstilbud “Spindecirkel Albatros”. Det er en god mulighed hvis man bor langt herfra.
Jeg holder også af og til begynder-spindekurser her i butikken. De bliver dog ret hurtigt booket op, og lige nu har jeg ingen ledige pladser – men det kommer igen til foråret 🙂

Tykt ART-Yarn i farven “Nyhavn”

Leave a Reply