Udgivet i Skriv en kommentar

Petrine bliver voksen!

Det har hele tiden været meningen, og mange har da også spurgt efter Petrine-tunikaen i voksen-størrelser, så nu strikker jeg den altså, her i damestørrelse small..
Petrinestrsmall
Og skriver opskrift samtidig med. Det går nemlig ikke bare at regne op fra pige til dame, let som det ellers lyder. Der er lige et par udvækster der skal tages hensyn til, og anderledes proportioner. Men det er en sjov model at strikke, så jeg er ikke ked af at lave nr. 3. En ny farve-kombi bliver det naturlivis også: Monets have, kalder jeg den foreløbig inde i mit hovede. Det er røde, blå og grønlige pasteller, som sædvanlig fordelt på 2 farvegrupper med 10 farver i hver.
Ellers står den lidt på plantefarvning ind imellem. Det er jo netop nu sæson for forsommerens gode farveplanter, som f.eks. birkeblade, mirabel-blade og vild kørvel. Jeg har lige hængt 4 fed lammeuld farvet med birkeblade til tørre. Det er belvet gult, selvfølgelig, men med en lidt "beskidt" undertone, vel nok fordi jeg bejdsede garnet i den emaljegryde der har en ridse. Så kommer der nemlig jernsalte fra den rustne skade i gryden over i bejdsebadet, og det giver garnet en brunlig/dunkel tone.
Birklammeuld
Måske jeg skulle overveje at skifte den gamle potte ud med en ny farvegryde – gule farver en nu mest spændende når de er klare og lysende.
Jeg er også ved at bejdse garn til en farvedag sammen med 3. klasse på vores lokale skole. I næste uge skal vi sammen farve med hvad de nu finder af farveplanter i løbet af denne uge i udeskolen. Det skal nok blive sjovt..

Leave a Reply