Udgivet i Skriv en kommentar

Blåt garn, sokker og lidt nyt på pindene..

Garnet som Hanne og jeg forleden farvede med frisk Japansk Indigo er blevet skyllet og tørret.
Jindigogarn
Der var en del overskudsfarve i skyllevandet, og jeg var helt nervøs for om al det blå nu ville forsvinde.. Det blev en smule lysere, men er da stadig en fin blå farve tilbage. Næste gang propper jeg ikke så meget garn i baljen når jeg farver, måske bliver farven så lidt dybere og kraftigere.

Når alt kommer til alt, så er dt jo en helt fantastisk måde at farve på: ingen afkogning og ingen opvarmning af garnet, som man ellers altid skal. Kun frisk plante, koldt vand og lidt eddikesyre. Det bliver ikke nemmere..

Bornholmersokker3
Mit ferie-strikkeprojekt er færdiggjort! Bornholmer-sokkerne med deres blå bølger minder mig om strand og vand og en skøn aktiv ferieuge på Solskinsøen i Østersøen.
Igen har jeg strikket med yder- og indertråd fra en Crazy Zauberball. Mønsteret er enkelt, det går over 4 masker i bredden og 12 omgange i højden: Først 4 ens omgange med 2 masker i hver farve. På 5. omgang forskydes mønsteret en tand til venstre og igen på 6. omgang og 7. omgang. 8 – 10. omgang er magen til den 7. På 11. og 12. omgang forskydes så til højre, og derefter gentages det hele.
Kun de steder hvor de to tråde kom til at ligne hinanden var det lidt svært.. Der måtte jeg holde godt øje med hvilken tråd der skulle yderst og hvilken der skulle inderst på fingrene, og forsøge at holde styr på det på den måde..
Men altså, skønne sokker! De er godt varme på grund af mønsterstrikningen, så de bliver gode til vinter!

På de tomme strømpepinde slog jeg så op til et nyt projekt. Igen med Crazy Zauberball-garn (jeg kan da åbenbart slet ikke blive færdig med det garn!). I Elizabeth Zimmermann's bog "Knitter's Almanac" fandt jeg under september instruktionerne til et par "nether garments", altså lange underbukser, eller leggings. Der strikkes fra ankelen og op, rundt, først på strømpepinde og derefter på rundpinde, idet der tages ud ved læggen og senere ved låret. De to ben samles så, og efter at der er reserveret et antal masker til skridtet, strikkes rundt og formes omkring måsen og hofterne. Det hele er baseret på nogle få personlige mål og en strikkeprøve. Der er brug for omkredse ved ankel, knæ, lår, hofte og talje. Længdemålene skal selvfølgelig bruges hvis man strikker til andre end sig selv, ellers prøver man blot på undervejs.
Leggings7aug10
Dette er så begyndelsen på mine leggings. Stribede, med 3 omgange i farven "Flussbett" og 3 omgange i "Schokoladenseite". De bliver rigtig seje og uforudsigelige, og er super-nemme at strikke.
Elizabeth Zimmermann ville i dag have fyldt 100 år, hvis hun havde levet. Tillykke til en genial strikkekone og fantastisk inspirerende formidler.

Leave a Reply