Lokalt produceret håndten

Denne smukke håndten har jeg for en gang skyld ikke importeret fra den anden side af Atlanten. Næ, den er faktisk drejet lige ovre i Them, blot 10 km herfra..
Themtenen
Them-tenen har været længe undervejs, men det gør ikke noget, for den har været værd at vente på! Den er umanerlig smuk med sin matte silkeglans-polerede overflade. Træsorten er ukendt, det var bare noget trædrejeren lige havde liggende, sagde han.. Drejeren har haft en af mine Bosworth-tene (Maxi) at arbejde ud fra, og det er lykkedes rigtig godt at lave en ten der er velafbalanceret og som spinder flot og længe. Den vejer 48 gram, så det er en af de lidt "tunge drenge". Velegnet til alt muligt all round spinding, blot ikke lace og de helt fine fibertyper. Fin til at tvinde på også. Jeg spinder her noget merino/silke-top som jeg har sjatfarvet. Det bliver vel garn i pind 3-tykkelse når (hvis) det bliver tvundet 2-trådet.

4 responses to “Lokalt produceret håndten

  1. Hvor er den dog fin – sætter han en produktion igang? – og hvad kan prisen blive, for jeg vil gerne købe til vores spindetræf-lotteri? – Endelig en dansk producent nemlig 🙂
    Kh
    dorthe

  2. Skriver ikke så meget for at kommentere den fine ten, men mere dine farverier med japansk indigo. Jeg tænkte nemlig, da jeg læste dine indlæg om farvningen: sådan en plante må jeg også ha’! Men planteskolerne omkring mig aner ikke, hvilken plante jeg taler om. Har eller kan du opstøve flere detaljer om den, evt. et sted, hvor jeg kan købe den (måske oven i købet få den sendt, for jeg bor i den anden ende af landet)? På forhånd tusind tak for hjælpen og for en dejlig og inspirerende blog.

  3. Hej Dorthe.
    På latin hedder den Persicaria tinctora, og det er frøfirmaerne du skal spørge hos, tror jeg. Hvis du googler den kan du finde masser af info og billeder. God jagt! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s