Udgivet i 5 kommentarer

Tour de Fleece

Samtidig med at cykelrytterne drøner afsted nede i Frankrig på den årlige Tour, vil spindere verden over "spinne" med på rokke og håndtene! Tour de Fleece foregår herfra: Tour de Fleece-gruppen på Ravelry.
TdF2011 for spindere er en udfordring, lige som for cykelrytterne. Vi bestemmer bare selv hvori udfordringen skal ligge.. Det kan være at lære sig en ny spindeteknik, spinde en hel ham, spinde til et særligt projekt eller hvad man nu synes. For mig bliver udfordringen at få noget gjort færdigt! Jeg har spindeprojekter i rå mængder på både rokken og mange af håndtenene, som ville nyde godt af at få lidt opmærksomhed..
Så disse projekter vil jeg først og fremmest koncentrere mig om:
Falkland8farver30juni
8 nuancer i falklandsuld. Jeg er faktisk ret langt med dette projekt, mangler kun at spinde ottende farve samt tvinde et par bundter. Så her øjner jeg en hurtig "etapesejr".. 🙂
Så er der dette her:
Farvetangora
En posefuld sjat-indfarvet angorauld fra vores søde Blackie (RIP, snøft..) som jeg vil forvandle til en fin tråd på Ribe-rokken. Tråden skal så tvindes med tre andre tråde, i en kabeltvinding, har jeg tænkt. Disse 3 tråde er også under udarbejdelse..
Og der er også dette her:
Jenkinslarkmerinosilke
Merino/silke-top på min Jenkins Lark. Har spundet omkring 40 gram ud af 100.
– Og der er mere.. Angora på en af de russiske tene, noget andet angora på Cascade Tiger-tenen samt bambus på Them-tenen. Der er nok at gå i krig med på Touren, der jo starter i overmorgen. Og strikketøjet, glem ikke strikketøjet!
– Men nu skal jeg først ud på cykeltur. For real 🙂

5 tanker om “Tour de Fleece

 1. Hæ. Tour de Fleece – den er god. Den er fed, den grønne farve – får helt lyst til et eller andet med guacamole til…

 2. Hej Birthe,
  Mangler I en ny Blackie? Jeg har en sort han med hvid blis i panden, på 2½ måned, som skal have et nyt hjem..
  Hilsen Kathe

 3. Hvor ville jeg dog gerne lære det spinne-halløj. Tænk at få fingrene i lækre fibre inden de bliver til lækkert garn. God weekend:)

 4. Trillemor, det er bare med at gå i gang! Masser af nyttig info om hvordan man får begyndt kan findes på nettet: videoer på Utube og gode Ravelry-grupper. Jeg hjælper dig også gerne i gang, i og med at jeg/GarnGalleriet kan forsyne dig med lækre fibre og eminent god håndten.. Og så er der Spindeforeningen: http://www.spindeforeningen.dk
  Hilsen Birthe P

 5. Hejsa Birthe!
  Det er meget inspirerende; står nu og spinder på håndten, tyndt cashmere, til holdstartene;-)
  Knus
  Susanne

Leave a Reply