Udgivet i 4 kommentarer

Tour de Fleece, dag 3.

Så nåede jeg toppen på Tour'ens første stejle bjerg i går! Blev færdig med de sidste af de 8 falklandsuld-farver som jeg begyndte på for meget længe siden..
Lad mig fortælle lidt om projektet. Først farvede jeg 200 gram falklandsuld (som jeg plejer) i farveholdningen "bærmispel", og fandt et par håndtene frem.
Baermispelfalklandhjul
Denne håndten er fra 3G Woodworks og er lavet af banskia-nød. Meget smuk ten, synes jeg!
Jeg delte uldhjulet op i otte farvebunker med ca. 25 gram i hver. Dem delte jeg igen i 2 bunker hver, og spandt en farve på hver sin håndten. Den anden håndten som jeg brugte er en Greensleeves. Vidunderligt redskab, en af mine allerbedste spindere.
Baermispelfalklandrosa
Hmm.. Har jeg da slet ingen billeder af den dejlige Greensleeves-ten? Jo, her, hvor jeg er næsten færdig med det hele:
Falkland8farver30juni
Og her:
Tdfdag1
Når de to bunker i en farve var spundet lavede jeg en tvindebold på min vindepind og tvandt garnet med en Bosworth Maxi-ten.
Falkland4plus2
– Og i går blev jeg så helt færdig! Her ses garnet før det varme bad..
Falkland8bundter
Jeg synes det er blevet fint.. Jeg kan rigtig godt lide at hvert bundt har lidt af naboernes farver i sig, det er en rigtig god tweed-effekt.
Der er som sagt ca. 200 gram garn, altså 25 gram i hvert bundt. Nm 8/2, sådan i gennemsnit.. Jeg tror det vil være perfekt til et lille fair-isle projekt af en slags. Vanter og hue, måske.

4 tanker om “Tour de Fleece, dag 3.

 1. Jamen altså, hvad skal man sige?????????????
  Totalt fedt!!!!! Og super skønne farver!!!!
  Forsat god TdF.
  Knus
  Susanne

 2. Hvor er det skønne farver og så fint og lækkert garnet ser ud. Jeg er fuld af beundring.

 3. Hej! Jeg har lige fundet dit blog og er blevet helt suget ind 🙂 Så flotte farver!
  Jeg er super interesseret i at lære at spinde – men det er svært at finde noget kursus lignende herovre i Kbh området. Har du nogle fif?
  Du har nu fået en ny fast læser 🙂 Go tirsdag!

 4. Undskyld mit sprog men HOLD DA KÆFT hvor er det smukt,– sikke nogle vanter -pulsvarmere-pandebånd osv. hvor er du bare dygtig og du har da bare spindegrejet,– det er også smukt,– har du nogle af disse tene til salg hos dig? har du set at jeg gerne vil købe din haspemølle hvis så vil jeg gerne komme og besøge dig imorgen fredag.-knus jette

Leave a Reply