Udgivet i 2 kommentarer

Halstørklæde-rør

Det er rigtig oppe i tiden med de store halstørklæderør som vikles et par gang eller 3 rundt om halsen.
Til butikken har strikke-fe Jette for nylig strikket en af slagsen i Noro Kama – en rigtig lækker sag! Jeg kalder den Dobbelt-Loop, men vil egentlig helst selv bruge den tre-dobbelt, som her..
Dobbeltloopbp

Min datter på 12 vil også gerne have et tørklæderør, så det har hun bestilt. Det skal dog strikkes på den anden led, altså på den lange led, og i tykt, sort garn. Hun er overvejende til grå og sort for tiden, så sådan skal det jo være.
Meget passende har jeg netop bestilt tykt uld-flamé hjem, netop for at imødegå efterspørgslen efter det tykke, bløde garn til disse populære halsrør.
Sådan strikker jeg Tones sorte halsting. Det er meget simpelt..
Garn: Flamé, 200 gram.
Pinde: 12 mm.
Slå 20 masker op og strik rib, 1 ret og 1 vrang. Strik til tørklædet måler ca. 150 cm (eller til garnet slipper op) og luk af. Sy enderne sammen. Jeg lukkede dog ikke af, men syede maskerne til opslagningskanten med maskesting for at undgå at sammensyningen blev for klumpe-dumpet. Hvis man ønsker möbius-effekt drejes strimlen en halv omgang inden sammensyning.
Tonesorthals
– Så nu er både mor og datter forsynet med moderigtige halsrør og i den grad vinterklar!

2 tanker om “Halstørklæde-rør

  1. Øj hvor bli’r de bare store… jeg faldt forleden over et billeder af dine børn fra dengang I lige havde fået Rosa. Hvad var de, 2-3 år? ak ja…
    Hilsen Kathe

  2. Ja, er dejligt at der ikke er nogen løse ender. Og af 100 % uld så man kan holde varmen 🙂

Leave a Reply