Udgivet i 1 kommentar

Sukkertoppen

Denne hæklede vest/top har jeg døbt "Sukkertoppen" dels fordi den er rigtig sød og dels fordi jeg jo har for vane at navngive mine designs efter steder i nærområdet. Sukkertoppen er en bakke med en fabelagtig udsigt over Mossø og det omkringliggende landskab. 108 meter er den og ret stejl, og jeg skal løbe op ad den på søndag..
Sukkertopvestbp
Toppen er hæklet af Zauberball Crazy og med hæklenål nr 2½. Jeg troede jeg havde rester nok tilovers fra mine lange stribede underhøvlere, men det slap selvfølgelig op da jeg var næste færdig. Så nu har jeg endnu en stor rest af garnet. Sokker denne gang. Eller fingerhandsker, det kunne jeg egentlig godt tænke mig..
Nå, men her er lidt flere snapshots af Sukkertoppen. Bagstykket opad her:
Sukkertopvestbag
Og her er et close-up af de sukkersøde blomstermotiver:
Sukkertopvestdetalje
De er for øvrigt meget nemme at hækle, så det er et hurtigt og hyggeligt projekt. Jeg sørgede for at hæfte ender med det samme. Jeg tillod simpelthen ikke mig selv at begynde på en ny blomst før enderne var hæftet på den jeg lige havde lavet. Fordi jeg kender mig selv godt nok til at vide at jeg ville gå død i at hæfte alle enderne til sidst.. Og så hæklede jeg sammen undervejs, det sparede mig for en del træls monteringsarbejde (og flere ender..). Apropos ender, så arbejdede jeg med mange bolde for hele tiden at have så mange forskellige farver at vælge imellem som muligt. Så hvis man lægger ud med to 100 grams Zauber-bolde vil jeg anbefale at man ikke blot tager tråde både indefra og udefra de 2 bolde, men også skiller boldene ad i mindre dele (hiver en ordentlig klump af "indmaden" ud) for at have endnu flere farver ved hånden.
Det er forøvrigt ægte efterårsfarver jeg har hæklet i. De nedfaldne blade fra bærmisplen danner perfekt camouflage for vesten. Man kan på en måde sige den er Top-secret 🙂
Sukkertopvestcamouflage
Opskriften er undervejs, og meget snart klar. Den bliver sat til salg i butikken og, når den er blevet forvandlet til engelsk, også på Ravelry.

1 tanke om “Sukkertoppen

  1. så smukt, Birthe…

Leave a Reply