Udgivet i Skriv en kommentar

Sol, vand og uld

Jeg er vild med vand.
IMG_5056
Det er mig nærmest umuligt at være i nærheden af vand uden at hoppe i. Og her i weekenden var det det store Vesterhav som jeg var i nærheden af. Vi (Thomas, jeg og en flok andre uld-tosser) var nemlig til Uldfestival i Saltum, der ligger mellem Blokhus og Løkken i Nordjylland.

Spindeforeningen var til stede til Saltum Uldfestival med en stand, hvor vi efter bedste evne præsenterede håndspindingen som hobby og håndværk.
Her er et par indtryk af vores herlige weekend i Saltum:

IMG_5037
Spindeforeningen hygger i hytten
IMG_5044
De unge er vilde med uld og farver!
IMG_5045
Debuterende i spinding på håndten
IMG_5059
“Ply on the fly” – Navajo-tvinding samtidig med spinding

En dejlig og inspirerende weekend med masser af fristelser i de mange interessante salgsboder. Jeg var dygtig og kom kun hjem med én ting: en posefuld kraprod til plantefarvning. Det skal jeg nemlig bruge til en omgang solfarvning, har jeg tænkt mig.

IMG_5070
Solvarvning med skræppe, gyvel og mælkebøtter

Det er ikke sat over endnu. Men ude ved det sydøstlige hushjørne står der noget og brygger .. Det er 100 gram garn i et bad af skræppeblade, gyvel og mælkebøtteblomster. I glasset opløste jeg først lidt alun. Derefter lagde jeg garn og plantemateriale lagvis, hældte varmt vand på og stillede hele herligheden i solen. Der har det stået en uges tid nu, og det ser vældig fint ud allerede. Jeg lader det dog få mindste en uge mere ..

Og så har jeg været i gang med kartemaskinen. Det er også en sommerbeskæftigelse, synes jeg, for det støver en del og så er det rart at kunne stå ude i brændeskuret og karte  sine farverige fiberbatts.

IMG_5064
400 g fibre fordelt på 12 batts, klar til spinding
IMG_5031
Min fintandede Strauch-kartemaskine er god at blande farver på
IMG_5067
Hovedsaligt uld, men der er også alpaca, mohair og silke i

Disse 12 batts (i alt ca. 400 g) koster kr 400,-.
Batts’ene sælges også enkeltvis (eller valgfrit antal sammen)  – 1 kr. pr gram. Et batt vejer ca. 30 – 35 gram.

 

Leave a Reply