Teknikken, som jeg her vil skrive lidt om, kaldes på engelsk “Planned Pooling”. Jeg synes ikke det klinger så fantastisk godt når man bruger udtrykket midt i en sætning på dansk, så jeg kalder det “Farvekontrol med flerfarvet garn”. Eller noget i den retning .

Kort fortalt handler det om at kunne styre farverne i de smukke, håndfarvede garner. Det handler om at lære sit garn at kende: hvordan ligger farveforløbene i garnbundtet? Hvor mange farver er der og hvor lang er farverapporten (dvs. omkredsen af bundtet). Er det farvet tværs over, så nogle farver gentages, eller er det farvet “rundt”, så farverne kun optræder en gang hver?
Dernæst er det en god idé at gøre sig nogle tanker om hvordan man kan få farverne i garnet til at “shine” mest muligt – sådan at man kan se hver enkelt farve og de ikke bare drukner i hinanden i en mikset pærevælling.
Med lidt farvekontrol-metode kan man sagtens skabe flotte farveforløb og mønstre. Det er ikke særlig svært. Man skal være opmærksom og lægge mærke til hvad der sker mens man strikker eller hækler. Mindful knitting.Man kan f.eks strikke så der opstår et farvemønster af lodrette søjler, med eller uden “persienne”-effekt. Det sker når man arbejder med det som jeg kalder garnets nøgletal. Eller man kan strikke farvede spiraler og zigzag-mønstre, også ud fra nøgletallet, men blot en lille smule ved siden af .. Et stort hit er når det lykkes at strikke så farverne i garnet på næsten magisk vis danner et ternet mønster.

Men det er ikke magi. Det er en ret enkel teknik, og som før nævnt: fuld opmærksomhed på garnets farveforløb og det, man strikker.
Forleden havde jeg den glæde at fortælle en bordfuld skønne strikkere om teknikken, og alle gik herfra med den nye teknik i posen, store strikkeprøver og smil på læben 🙂 Workshoppen var fuldt booket, med venteliste, så jeg har fundet en dato til en gentagelse: lørdag d. 16/3.
Vil du vide mere / bestille en plads, så se mere her.




Det vil jeg gerne være med til , og håber at jeg er heldig denne gang