Udgivet i 2 kommentarer

Klubfarven juli ’19

Uranus

Til juli måneds klubfarve har jeg ladet mig inspirere af en illustration af planeten Uranus. Hvis man (som jeg) er til de kolde blå/grønne og violette farver er dette lige sagen!

Mintgrønne, turkise, blå og violette nuancer

Uranus er planet nr. 7 i vores solsystem. Det er en gasplanet og solsystemets tredjestørste, efter Jupiter og Saturn. Uranus har et spinkelt ringsystem og ikke mindre end 27 kendte måner.

Jeg har valgt at lave farveholdningen “Uranus” som en gradient, dvs. at der er 6 lange farveforløb, der kun optræder en gang hver i uldbåndets længde. Farverne/nuancerne er lys mintgrøn, mørkere mintgrøn, blåviolet, violet, medium blå og mørkere blå.
Som sædvanlig er der to forskellige fiberbaser, en uldtype til Fiberklub Uld og en luksusblend til Fiberklub Luksus.
Fiberklub Uld får denne gang et uldhjul af Naturbroget Merino. Det er en lækker, blød fiber der består af hvid og grå merinould kæmmet sammen. En fornøjelse at arbejde med og velegnet til beklædning der skal bæres mod huden.

“Uranus” på Naturbroget Merino

Fiberklub Luksus får “Uranus” på en fletning af PolPaca. Denne blend består af 75% hvid Polwarth uld (superblødt!) og 25% sort Babyalpaca. Den sorte alpaca giver farveholdningen ekstra spil og dybde. Meget smukt!

“Uranus” på PolPaca

Thomas har som sædvanligt været i gang med rok og med strikkepinde. Denne gang har han prøvespundet og -strikket af PolPaca’en. Det blev *så* fint! Jeg er ret vild med den måde de mørke alpacafibre melerer garnet.

Dette er første sending (ud af 3) i Fiberklubberne for 3. kvartal. Der er jo naturligvis lukket nu for 3. kvartal, men der er åbent for tilmelding til 4. kvartal ’19 og til 1. kvartal 2020 lige her!

2 tanker om “Klubfarven juli ’19

  1. Hej Birthe.
    Jeg har måske fundet ud af hvordan fiberklubben fungerer.
    Men uanset hvad, bliver jeg jo nødt til at høre om jeg kan købe et eller to Uranus hjul. Det er dog en fantastisk flot farve du har lavet. Mvh Birgit

    1. Hej Birgit. Tak for de pæne ord om “Uranus”. Det er kun Klubmedlemmer der kan bestille farven – indtil den er 6 måneder gammel, så frigives den. Så til januar kan alle købe “Uranus” 🙂

Leave a Reply