Udgivet i 3 kommentarer

Decembers farveholdning

Klimakrise

Farveholdningen, som jeg sender ud til medlemmerne i Fiberklub Uld og Luksus i denne måned, har sit udspring i denne illustration af temperaturændringer på vores jord over en periode på 168 år. Tendensen er ikke til at tage fejl af, desværre.
Jeg håber at vi sammen – alle sammen – kan vende udviklingen, eller i det mindste bremse den, med de midler vi nu engang har at gøre brug af.
De data, der er baggrund for temperatur-striberne her, er hentet fra UK Met Office. ( https://showyourstripes.info/ )

Temperatur-striber for vores klode fra 1850 til nu

For at opnå vekselvirkningen mellem mange lyse og mørke nuancer har jeg forsøgt mig med en anden fremgangsmåde end jeg plejer. Jeg har indlagt en del hvide/lyse/ufarvede partier i fibrene, og det er mit håb at man på den måde kan opnå lys/mørk-effekten fra temperaturstriberne i spindingen.
Og det lykkedes da i hvert fald rigtig fint for Thomas, som I kan se her i hans smukke spinde/strikkeprøve. 🙂

Thomas’ “Klimakrise” på Île de France-uld

Han har spundet garnet til prøven af Île de France-uld, som er den fiber Uld-klubben modtager i denne måned.
Île de France er en ret fin-fibret uld, men med stor spændstighed og elasticitet. En rigtig fin uld til al slags beklædning.
Til Luksus-klubben har jeg valgt en Merino/tencel-blanding. 70% ekstrafin merino og 30% tencel. Tencel-fibrene tager ikke imod syrefarverne, så de ligger som skinnende hvide strøg ned gennem fiberbåndet. En smuk effekt!

”Klimakrise” er sidste klub-forsendelse i 4. kvartal.

Fiberklubberne Uld og Luksus foregår sådan, at man tilmelder sig kvartalsvis, altså for 3 måneder. Hvis man vælger Uld-klubben, modtager man ca. hver d. 1. i måneden en pakke med et uldhjul i månedens farve. Fibertyperne varierer fra gang til gang.
Luksus-klubben kører på nøjagtig samme måde, men her modtager man månedens farve på en 100 grams luksus-fletning – også her skiftende fibertyper fra gang til gang.
Månedens farve er eksklusiv for klubmedlemmerne i 6 måneder. Det betyder, at det kun er klubmedlemmer der kan bestille mere af den pågældende farveholdning – indtil den er et halvt år gammel. Herefter bliver den “offentlig” og tilgængelig for alle. I dag, 1. december, frigiver jeg således farven fra juni 2019: “Valmue”.

Der kan nu findes lidt “Valmue” i shoppen ..

Tilmelding til 1. kvartal 2020 bedes foretaget senest d. 20/12, så jeg kan nå at få alt klar til januar .. Man kan tilmelde sig enten via webshoppen eller direkte til mig i en besked af en slags.
OBS! Begrænset antal pladser ..
Priserne er som altid 600 kr for Uld-klubben og 550 kr for Luksus-klubben – det er inkl. 3 x forsendelse i DK.
Link til shoppen: https://garngalleriet.dk/product-category/haandfarvedefibre/fiberklubber/

Jeg ønsker alle Fiberklub-medlemmer rigtig god fornøjelse med spinding (eller filtning) af decemberfarven “Klimakrise”. Billeder af spind og strik/væv/filt samt kommentarer modtages med kyshånd i FaceBook-gruppen, i Ravelry-gruppen eller på Instagram (#garngal) 🙂
Og til alle, der læser med endnu: Hav en dejlig, glad og bæredygtig december – lad os skønne på de ting, der virkelig betyder noget: kærlighed, samvær med familie og venner, omsorg for dyr og mennesker, natur, fordybelse, nærvær – og håndarbejde. Giv lys i mørket – snart vender det.

“Klimakrise”-tejer klar til spinding


3 tanker om “Decembers farveholdning

  1. Hej Birthe
    Jeg vil gerne købe 200 g ekstra Klima krise
    Med venlig hilsen MonicaKrista

    1. Hej MonicaKrista! Tak, det skal du få 🙂 Vil du have den sendt med det samme eller vil du vente til januar-sendingen?

      1. Jeg vil gerne have den sendt med i Januar
        kan du ikke lige sende dit mobilpay nummer igen
        så betaler jeg med det samme

Leave a Reply