Udgivet i 1 kommentar

At spinde lace-garn, og lidt af hvert..

Ovre på Ravelry fandt jeg for nylig en lille gruppe af danske spindere. De var i færd med at starte en Spin-and-Knit-along på benene, og det syntes jeg jo lød interessant. Så jeg hoppede med. 🙂
Vi skal spinde regnbuekæmmet merino til et sjal ved navn Go Fly a Kite, og jeg er naturligvis allerede godt i gang.
Flyvdrage31aug09
Her ses den allerførste start. Jeg spinder så tyndt jeg kan på Kromski Polonaise'n, og det er en sand fornøjelse, men også lidt af en udfordring. At spinde lace har allerede lært mig et par ting: at det er vigtigt at huske sine læsebriller (normalt plejer jeg ikke at have brug for den ekstra styrke når jeg spinder, men til dette projekt er det klart en fordel!) og at det er smart at have bremsesystem på sin spoleholder når der skal tvindes..
Lacegarn17g
Den første lille portion garn er klar! Der er 17 gram 2 trådet merino-lacegarn, og jeg har målt løbelængden til 10000 m/kg, altså et 20/2-garn. Jeg er pænt tilfreds, men det er lige før det er en anelse for fint, for egentlig havde jeg satset på et 16/2-garn (8000 m/kg).
Anyways, lad os se om jeg kan holde løbelængden konstant med resten af garnet. Nu er jeg i hvert fald klar til at begynde strikningen, og jeg glæder mig!

Det går også deruda' med T-shirt'en. Jeg spinder og strikker på skift, og er i gang med det 3. T-modul. Opskrifts-skrivningen foregår også løbende, og det har været lidt af en udfordring at få de relativt store moduler til at passe sammen på en pæn måde. Men jeg tror det er lykkedes, i hvert fald på papiret..

I aftes havde jeg rent faktisk Tids-sweateren fremme i lyset og helt ude af plastikposen! Der mangler mindre end halvanden ærme. Det er over et halvt år siden jeg har strikket på den, og jeg fandt ud af at det nok var fordi jeg ikke havde nogen strømpepinde i passende tykkelse lige handy.. Jeg har strikket øverste del af ærmet med "magic-loop" systemet, men jeg synes godt nok det er irriterende at strikke med den metode. Jeg sværger helt klart til den traditionelle ærmerundpind og siden strømpepinde til ærmestrikning. Kald mig bare gammeldags.. (note til mig selv: husk at tage et sæt strømpepinde nr. 4 med hjem..)

Forresten, se lige hvad posten havde til mig i går:
Spinsanitytene
2 fantastisk smukke håndtene fra Spinsanity. Flotte udskæringer. Tenene er relativt store (6 – 7 cm i diameter), men lette og de spinder jævnt og længe. De blev desværre lidt (meget!) dyrere end oprindeligt, for Toldvæsenet havde været der, og så koster det jo kassen.. Det er risikoen ved at købe fra ikke-EU. Det tager vi så med.

Nu en lille kop mokka og så vil jeg prøve om jeg kan hitte ud af at strikke efter et lace-chart.. Spændende!

1 tanke om “At spinde lace-garn, og lidt af hvert..

  1. Lækkert garn og supertyndt. Jeg glæder mig til at se tids-sweateren færdigstrikket. Der er jo ikke langt igen.
    Smukke håndtene. Det er bare øv med det toldgebyr, det er ren åger (moms er ok) 🙁

Leave a Reply