Udgivet i 4 kommentarer

Sokker, T-shirt og nyfarvet garn

Jeg har farvet lidt Opus-garn igen.

Opusloevskov Det er grønne og brunlige farver, og jeg kalder paletten for "Løvskov". Billedet er ikke helt naturtro, farverne er lidt mere dybt grønne i virkeligheden, synes jeg. Og klarere.

Jeg har arbejdet på lidt af hvert her på det sidste. Jeg spinder det tynde lace-garn til Flyv Med Drage-sjalet (og strikker samtidig), og jeg er så vidt at jeg, når jeg har tvundet og vasket, har lavet halvdelen af garnet. Det er noget der tager lang tid, men jeg synes det er en herlig udfordring at spinde så fint og tyndt. At strikke sjalet er også udfordrende, synes jeg! Jeg er ikke vant til lace-mønstre, og synes det er svært at se hvis man kommer til at lave en fejl. Og det hænder jo..

T-shirten får også lidt opmærksomhed. Jeg har nu strikket tre 4T-moduler og strikket dem sammen. Når det fjerde 4T modul er strikket har jeg det meste af et for- eller bagstykke.
Tshirt18sept09 Jeg er meget spændt på hvordan det færdig resultat bliver. Foreløbig er jeg dog helt tilfreds med hvordan det ser ud. Jeg synes farverne (Bærmispel-farver) er helt pragtfulde!

For at folk ikke skal tro at jeg er blevet et dydsmønster må jeg hellere krybe sammen og tilstå at jeg er begyndt på noget nyt.. Kun et lille projekt dog (og jeg mangler altså sokker!)..
Wmcirkelsokker Mønsteret har jeg hittet som gratis-download på Ravelry, og sokkerne hedder Circle Socks. Fedt mønster, der lige var perfekt til mit nyindkøbte Wollmeise-garn. Jeg var nemlig heldig og fangede en opdatering på Wollmeise's netbutik, og dette er hvad jeg panik-købte:
Wollmeisegelborange2 ens lykkeposer med hver 5 forskellige farver. Det er strømpegarn, 80% merino/20% nylon, og hvert bundt vejer hele 150 gram.
Jeg var på forhånd meget nysgerrig efter at se WM-garnet med egne øjne, siden der nu er så heftig en efterspørgsel på det. Det bliver jo revet væk med lynets hast, og max. en time efter at Wollmeise har opdateret butikken er alt udsolgt..
Min foreløbige vurdering af garnet er lidt blandet: Farvningen er helt i top. Pragtfulde farver, dybe og intense. Topkarakter for det! Strømpegarnet her synes jeg dog har en meget død og kedelig struktur. Det virker næsten som bomuld: uelastisk og ret fast. Det er lidt synd, synes jeg, men det er sikkert fint nok til sokker.
Jeg er dog stadig nysgerrig, og håber at kunne hapse et par prøver af Wollmeises lace-garn og hendes 100% merino. Måske det er en bedre kvalitet? Det håber jeg, alt andet ville være synd for det pragtfulde stykke farvearbejde hun leverer! I hvert fald er jeg sikker på at mine WM-cirkelsokker kommer til at lyse godt op på mørke vinterdage. Pang!!

4 tanker om “Sokker, T-shirt og nyfarvet garn

 1. Din T-bluse ser mere og mere spændende ud, der skal tænkes lidt med de felter 🙂
  Angående WM garnet, så har jeg endnu ikke været heldig at være på pletten, når hun ligger sine varer ud. Men når du nu siger det virker lidt stift, så trøster det mig da lidt at jeg ikke har været heldig 🙂
  Mvh Laila

 2. Ja, T-shirten er et interessant lille puslespil 🙂 Sjovt at strikke modulstrik!
  Du skulle nu ikke opgive at få fat på noget Wollmeise-garn. Som sagt, så er min vurdering kun baseret på strømpegarnet (“Twin”) – de andre kvaliteter er måske anderledes? Men alene for farvernes skyld synes jeg det er et fantastisk garn.. (Gad vide hvordan hun gør?)
  typepad@sixapart.com skrev:

 3. Kommer opskriften på cirkelsokker på dansk i din butik ?

 4. Ja det kunne være rart at vide hvordan hun farver sit garn 🙂 Men det røber hun nok ikke. 🙂

Leave a Reply