Udgivet i 7 kommentarer

Fassett-feber!

Nogen har måske hørt nyheden via andre kanaler, men den kan altså godt tåle en gentagelse: Kaffe Fassett kommer til Silkeborg og holder foredrag til februar og jeg skal bare være der!!
Kaffe Fassett har været min strikkeguru siden slutningen af 80'erne, hvor jeg første gang så et af hans designs i en avisartikel. Det var vist i forbindelse med hans udstilling på Kunstindustrimuseet i København i 1989, så det er immerværk en 20 år gammel "forelskelse" vi her taler om. Og den er ikke falmet med årene..
Min første KF-kreation var et stort sjal med trappetrin, fra hans bog "Glorious Knitting". Jeg strikkede sjalet helt i KF's ånd: alle garnresterne kom i sving, og hver gang jeg passerede en garnbutik gik jeg lige ind og købte et eller to nøgler i spændende farver. Derpå strikkede jeg en valmue-sweater til min mand. Han har nu aldrig brugt den (for rød, for vild, for mønstret..) så den har været en af mine favorit-sweaters gennem årene, med opsmøgede ærmer..
Nogle år senere gik jeg i gang med en sweater i mønsteret "Tyrkisk Gitterværk", som af en eller anden årsag kom i en syltekrukke og blev gemt og næsten glemt. Men nu har jeg fundet den frem igen, og opdaget at jeg faktisk kun mangler at strikke ærmerne.
Tyrkiskgittervaerknov09
Jeg er ret vild med mønsteret, og glæder mig til at få den færdig. Gudinden må vide hvorfor jeg ikke har strikket den færdig for længe siden?? Det ret dårligt belyste foto viser det første halve ærme. Igen er det et sammensurium af forskellige garner, diverse tykkelser og kvaliteter. Men sammen spiller de faktisk godt sammen i al deres forskellighed, og det bliver en fantastisk sweater når den (lige om lidt) er færdig!
Et andet KF-mønster, der længe har spøgt i mine hjernevindinger, hedder "Icons". Det består af store kors med smalle konturer i kontrastfarver, og bruger altså ligesom det Tyrkiske Gitterværk også gobelinteknik. Og en million-milliard farver 🙂
Ikon29okt09
Jeg slog masker op forleden og har næsten kun fået lavet kanten endnu.. Til min version af "Ikon" har jeg valgt udelukkende at bruge SuperSoft, som jeg strikker dobbelt. Omkring 25 farver har jeg valgt ud, og måske putter jeg et par stykker mere ind som projektet skrider frem.
Mønsteret er ikke som sådan svært, men man skal holde styr på rigtig mange farver i løbet af en pind.. Jeg strikker med korte garnender, så når det hele filtrer sammen skal man bare hive i den garnende man har gang i så den kommer fri. Det går faktisk helt nemt, selvom det ser meget kaotisk ud..

Det er blevet november og som sådan sent på svampesæsonen, men endelig er farvesvampene kommet! Lidt i hvert fald.. En frostfri periode og lidt vand fra oven har fået de små farve-fungi til at poppe op mellem nedfaldne blade og grannåle. Min søde mand tog disse her med hjem til mig da han i eftermiddag var ude og høste tragtkantareller:
Bolepipenov09
Peber-rørhat. En lille rørhat (med meget stærk smag!) der kan give rødbrune farver. Jeg har ikke prøvet den endnu, men samler sammen så der bliver nok til en grydefuld.
Cortseminov01
Cinnoberbladet Slørhat, som vi plejer at finde så mange af. I år er det så som så med mængden, men disse her gemmer jeg i tørret tilstand indtil der er mange nok..
Cortsangnov09
Og her har vi dagens bedste fund: Blodrød Slørhat. Det er en lille slørhat, men den er sprængfyldt med det røde farvestof dermocybin, og der skal ikke mange gram svamp til en farvning. Jeg har en lille posefuld tørrede Blodrøde fra i fjor, så nu tror jeg snart der er nok!

Nu over til sofaen og det Tyrkiske Gitterværk..

7 tanker om “Fassett-feber!

 1. elsker man farver, så elsker man også KF. glæder mig virkelig til at se dine sweatre færdige. mon ikke jeg selv skulle igang med noget i den retning efter julegaverne er færdiglavet.
  kh.fra Island
  Frida

 2. Hvilken dato og hvor kommer KF?
  Ida, Silkeborg

 3. Åhhh, ja – hans farveglæde er fantastisk – jeg eeeeelsker det også!!
  Jeg vil også gerne vide mere om hvor og hvornår han kommer….gad godt opleve ham IRL!
  🙂 Britt

 4. Hvor? Hvornår? Hvor meget?
  Kaffe Fassett er inspirende, det eneste der afholder mig er antallet af garndunter, man skal jonglere med 😀

 5. hvis jeg vidste hvor, hvornår og hvordan man får del i begivenhedn, så ville jeg også være der som et søm. fed bluse og det er supersjovt at få lov at lege med MANGE farver.

 6. Me too… hvor kan man få fat i billetterne ?

 7. Kære alle KF-fans 🙂
  Jeg ved desværre ikke mere end jeg har skrevet i mit indlæg: Til februar i Silkeborg.. Jeg skal nok komme med mere info om foredraget når jeg selv ved lidt mere.. I mellemtiden kan vi jo strikke lidt – og vær nu ikke bange for at arbejde med mange farver! Det er sjovt, lidt kaotisk til tider, men bestemt umagen værd 🙂

Leave a Reply