Udgivet i 2 kommentarer

Tunesisk hækling

Om en lille måneds tid er det meningen at jeg skal holde workshop i kunsten at hakke / lave tunesisk hækling. Så jeg er gået lidt i træning:
Tunesiskhækling
Jeg hakker en lille vest, størrelse ca. 1 – 2 år. Garnet er BabySilk fra Du Store Alpakka og jeg har valgt en af de håndfarvede nuancer til dette arbejde. Bløde, cremede lyse farver – det er fint til en lille bebs 🙂
Tunesisk hækling giver sådan en fin struktur på tekstilet. Det ser nærmest vævet ud, på grund af de markante lodrette lænker. Og det er meget nemt at lave. Kræver kun den allermest basale hæklekundskab og så en hakkenål. En hakkenål, det er en lang lige hæklenål med plads til alle maskerne i arbejdets bredde. Hvis man kun laver smalle ting er det selvfølgelig fuldt tilstrækkeligt med en almindelig kort hæklenål, blot skal den have et lige skaft uden "håndtag". Jeg bruger selvfølgelig en rigtig smart slags hakkenål, nemlig sådan en i Symphony Wood fra KnitPro som der kan skrues en wire på. Så kan den blive akkurat så lang som man lige har brug for!

2 tanker om “Tunesisk hækling

  1. Hej, jeg er bare spændt på, om du er blevet færdig med dine Kaffe Fassett-ting? Det var nærmest held i uheld, at jeg ikke fik meldt mig til hans foredrag i Silkeborg, min barndoms storby! Hvis du er på Ravelry, hvad hedder du der?
    sillekaren.

  2. Godt og særdeles relevant spørgsmål.. Jeg er faktisk lige netop i går blevet færdig med at strikke mit "Tyrkiske Gitterværk". Nu står den på ender, der skal trimmes, og det tager jo tid, også selvom de fleste er hæftet ind under strikningen. Der er pænt mange. Jeg skal nok blogge om den færdige oldsag af en sweater meget snart!
    På Ravelry er jeg BirtheP. Skal vi være venner? 🙂

Leave a Reply