Udgivet i 13 kommentarer

En gammel følgesvend.

Sweateren med Kaffe Fassett-mønsteret "Tyrkisk gitterværk" er endelig blevet færdig. Det er en rigtig gammel UFO, der har levet skiftevis fremme i lyset og dybt i skjul i en gammel æblekasse.. En kulstof14-analyse daterer den til slutningen af det sidste årtusinde, nærmere bestemt 1998 eller 99, og Silkeborg Museum har allerede rettet henvendelse vedrørende dens udstilling lige ved siden af Tollundmanden.. Nej, pjat med det.. Men det er altså et rigtig gammelt stykke håndarbejde der her er blevet fuldbragt.. Og jeg er glad! Se:
Tyrkiskgitter1feb10
Fantastisk mønster, ikke sandt? Det skal jo ikke være nogen hemmelighed at jeg har en svaghed for Kaffe Fassets mønstre og hans vidunderlige farvesans. Én kan så blot forsøge at lære sig lidt af mesteren. Et af hans guldkorn lyder, at hvis man er i tvivl om farverne til et projekt, så skal man blot tage tyve farver mere med.. Her har jeg taget alt hvad jeg har kunnet finde af støvede, kolde grønne og grå/natur til bunden, og et væld af røde, orange, rust og rosa farver til firkanterne. Gitteret er diverse sorte, grå og mørkebrune garner. Denne sweater er virkelig hvad man kalder en stash-buster. Nogle af garnerne har jeg købt for 20 – 25 år siden!
Tyrkiskgitter2feb10
Jeg kan godt selv bruge denne sweater. Men egentlig synes jeg det er en herresweater, og ærmerne er lige en kende for lange til mig, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg tror jeg vil prøve at forære den til ingeniøren i mit liv. Jeg tror godt han kan passe den, og den er trods alt på en måde ternet.. 😉
Tyrkiskgittermoenster

13 tanker om “En gammel følgesvend.

 1. Næhhhhhh, hvor er den dog blevet fantastisk smuk, Birthe. Forær den til manden din og han vil blive blød som smør!!! Håber jeg i hvert fald!! Det må da være den ultimative gave;-))

 2. Jamen hvor er den smuk. Jeg er fuld af beundring. Jeg har jo også en kaffe Fassett trøje fra engang i sidst-firserne. Den må du se engang.

 3. Smuk! Tillykke med udryddelsen af en antik UFO. Jeg er fuld af beundring for din udholdenhed, du må have siddet med temlig mange små garndunter.

 4. Den er helt utroligt smuk! Og som passioneret strikker OG patchworker, kan jeg jo se hans patchworkmønstre også! Jeg er meget facineret af hans farver, og dem har du ramt smukt! Til lykke med den. Og selvfølgelig er det en herresweater!

 5. Helt utrolig smuk sweater. Jeg kan forstå at du er meget, meget glad.
  Fantastisk mønster og helt utroligt flotte farver, du har valgt.
  Den MÅ han da blive glad for! Du har helt ret: Kaffe Fassett er Mesteren!

 6. wow, hvor er den flot! og sikke en gave til din elskede, han må blive helt ude af sig selv af glæde.
  kh.fra Island
  Frida

 7. Wauw.. Hvor er den flot..
  Der er jo ingen der kan se hvor længe den har været undervejs..
  Anja

 8. Det kan godt være at den har være længe under vejs, men hvor er den blevet flot. Hilsen Hanne

 9. Fantastisk mønster og farvesammensætninger – 20 farver mere gør meget godt 🙂
  Hilsen Kirsten

 10. Den er helt vildt flot !!!!

 11. Hvor er den flot, godt den blev færdig 🙂 Den er helt unik og din mand må være beæret over at den er tilfaldet ham

 12. Jeg vil gerne strikke tyrkisk gitterværk. Hvor kan jeg finde mønstret

  1. Hej Rose-Maria!
   Tyrkisk Gitterværk finder du i Kaffe Fassetts bog “Den fantastiske strikkebog”. Det er en ældre sag, og den står vist på de fleste biblioteker. God strikkefornøjelse og godt nytår.

Leave a Reply