Udgivet i 5 kommentarer

Endnu et færdigt projekt!

Først: Tusind tak for alle de søde og rosende kommentarer til Det Tyrkiske Gitterværk. Det gør mig rigtig glad 🙂
Min kære mand har modtaget sweateren og han er også glad – tror jeg nok. Han har brugt den en del herhjemme, men har dog ikke taget den på på arbejde. Hm…
Tyrkiskgitterjoern
Men man skal vel heller ikke forvente at træerne vokser ind i himlen. Jeg er egentlig positivt overrasket over at han overhovedet ville gå i noget med så mange (røde) farver.. Men hvad synes I? – Jeg synes i hvert fald han er en superflot ingeniør med den på 😀

Og så er jeg blevet færdig med noget mere! Jow-jow, det går lige pludselig stærkt når et anfald af "projekt-o-finitis" sætter ind. Denne gang er det en sweater til mig selv:
Odderholm11feb10et
Odderholm, kalder jeg den. Den har længe blot manglet det allersidste af det andet ærme samt en halskant og en omgang montering, så det gik jo rimelig tjept da jeg først besluttede at *nu* skulle den altså være færdig!
Odderholm11feb10to
Jeg har spundet uld/silkegarnet til for- og bagstykke på en af mine mange skønne håndtene, og tvundet det på rokken til et 2-trådet garn. Fibrene har jeg selv farvet, i en farveholdning jeg kalder "Rosenblad".
Teknikken er modulstrik. Som man sikkert kan ane, så er modellen stykket sammen af kvadrater, der igen er stykket sammen af 3 rektangler hver, med forskellig strikkeretning. Et struktur-mønster har jeg også lavet, for at understrege de forskellige strikkeretninger yderligere.
Odderholm11feb10close
Ærmer og halskant har jeg strikket i det lækre alpacagarn Faerytale.
Odderholm11feb10tre
Denne sweater er blevet nøjagtig som jeg havde forstillet mig, og det må jo siges at være en kæmpe tilfredsstillelse. Og den passer perfekt, hvilket dette (teknisk set ufattelig dårlige) foto viser:
Odderholm11feb10fire
Varm og god er den, så jeg er egentlig lige pludselig rigtig glad for den kolde vinter vi har – det er jo rigtig sweatervejr!!
Nu vil jeg rette blikket mod et nyt gammelt strikketøj jeg kan færdiggøre – der er nok at vælge imellem og der går jo sport i det.. 🙂

5 tanker om “Endnu et færdigt projekt!

 1. Hvor er den flot!
  Og så har du lavet alting selv!
  Flot mønster, flot garn!
  Fantastisk projekt.
  Din mands Kaffesweater er også enormt flot.
  Mon ikke han tager den på på arbejde, når han hører folks reaktion på den hjemme?

 2. wow, den klæder ham fantastisk godt! og din röde/lilla sweater, den er helt igennem fenomenal, sikke et unikt stykke håndværk, du kan godt være meeeget stolt af dig selv.
  kh.fra Island
  Frida

 3. Jo, den er supergod på ham. Du kan måske hviske ham i øret af de mange linier og tern er ligesom excel-ark…… Jeg kender mange ingeniører, der elsker et godt excel-ark…. Høhø…
  Din røde trøje er også fantastisk – meget smukke farver!
  Kh Britt

 4. Hold da helt op hvor er den kaffesweater flot. Jeg beundrer virkelig dit flerfarvestrik. Du er så eminent god til det.

 5. Tillykke med færdiggørelsen. Og TAK for din gode og morsomme beskrivelse. Med dine utroligt flotte arbejder, der i en lind strøm glider fra dine pinde, ville jeg aldrig have troet, at også du havde “arkæologisk” strikketøj. Det er SÅ tilfredsstillende at få netop et sådant arbejde færdigt. Tyrkisk gitterværk klæder din mand helt fantastisk godt. Den røde trøje er spændende og klæder dig mindst lige så godt. Flot par iført strik i særklasse.

Leave a Reply