Udgivet i Skriv en kommentar

Spindlititis

– Det må så nogenlunde være diagnosen når man bare lave garn hver gang der er en ledig stund. Når man slet ikke kan lade sine små enkle, men smukke, håndtene ligge i fred.. Jeg tror det er det jeg lider af lige nu (og så en mega-forkølelse..) for man må da sige jeg har fundet mine små spinde-torpedoer frem igen! Det sker jo – heldigvis – engang imellem, og denne gang var startskuddet helt klart at min nye spindebog, "Respect the Spindle" af Abby Franquemont, ankom i posten.

Den bog er fantastisk! Hvis man på nogen måde er bare lidt interesseret i at spinde på håndten, så skal man bare unde sig selv at læse denne bog. ALT om håndtene: historien, traditionerne, fysikken, materialerne, de forskellige ten-typer, spindemetoderne, spindematerialerne – livsstilen! Og nogle få projekter, der som det absolut eneste i bogen ikke er særlig spændende..
Så.. hvad andet er der at gøre end at hive den nærmeste håndten frem og spinde lystigt videre på denne spinde-UFO:
Groentenroedbambus
Fibrene er bambus. Karin har farvet dem til mig for lang tid siden, og jeg spinder de smukke glansfulde fibre i de skønne tøse-røde farver på en håndten med en grøn sten (husker ikke hvilken slags..) som tenvægt, og en firkantet spisepind som skaft. Det er ikke min favorit-håndten, men den er fin til bambus-fibrene, som den har den helt rigtige tyngde til.
Når tenen er fuld laver jeg en tvinde-bold. Det er et nyt trick jeg har lært af min nye bog: man vinder sig et garnnøgle med de to tråde, der skal tvindes, løbende sammen. Den skal være fast og spændingen på trådene skal selvfølgelig være ens. Det er ikke svært, og det tager ikke lang tid. Og så kan man meget problemfrit tvinde trådene "rigtigt" sammen på sin håndten med tvindebold i hånd, uden at der er tråde der går i uorden og går i stykker og alt det der ellers meget nemt kommer til at ske når man tvinder på håndten. Det dur bare! 🙂

Men bambus er ikke det eneste jeg spinder..
Spindlewoodbfl1
Jeg genfandt en af mine absolut bedste tene, en Spindlewood, og også en pæn sjat af noget håndfarvet BFL-uld uden navn. Og tænkte: lange farvesekvenser, navajo-tvinding, sokker. Faktisk går spindingen af det tynde garn hurtigere end jeg havde regnet med, og tenen er allerede tæt på at være fuld.
Spindlewoodbfl2
Jeg vil naturligvis også navajo-tvinde på håndtenen. Lidt nørdet er man vel 😉

Lidt nyt grej er også på vej.. Jeg bestilte tre nye tene forleden, så nu er det bare at vente. 🙂

Leave a Reply