Udgivet i Skriv en kommentar

Strik-In, “Petrine” og blågrønne farver.

Der var rigtig hyggelig Strik-In i dag i GarnGalleriet. Næsten fuld hus, og kage nok til alle 🙂
Strikin1okt10
Der var god gang i både strikke- og snakketøj i begge "afdelinger":
Strikin2okt10
Udenfor var vejret jo pragtfuldt, så jeg lokkede lige Dorthe ud på gaden til en lille foto-session.
Dorthepetrinestjernenat
Hun havde nemlig sin udgave af "Petrine" med, og farveholdningen kalder vi "Stjernenat". Farverne er pillet ud af Van Goghs smukke maleri af samme navn. Og selvom farverne generelt virker noget lysere end forventet synes jeg det er en rigtig fin kombination.
Petrinefarverstjernenat
Apropos farver, så havde jeg lidt gang i plantefarvningen i aftes. Den japanske indigo er jo bare så klar nu, og snart bliver det nattefrost, har jeg hørt. Derfor klippede jeg lidt i bedet i går og farvede lidt uldgarn efter metoden som jeg har beskrevet her. Farvemetoden til blåfarvning med japansk indigo er uhyre enkel, der bruges kun koldt vand og ingen kemi udover ganske almindelig eddikesyre.
Men sådan her ser garnet altså ud:
Japanskindigo9okt10
Fra venstre: Et nøgle merinouldgarn, et bundt BFL-uldgarn, et lille bundt (oprindeligt) gråt skotsk lammeuld og til højre et bundt (oprindeligt) gult BFL-garn. Det bliver nok lidt mere blåt og mindre grønt i løbet af de næste dage, det plejer det.. Men ellers synes jeg da godt nok at det er en smuk blågrøn nuance der er tryllet frem denne gang, så den må godt bestå!
På spindefronten er jeg nået et pænt stykke vej med falklands-projektet:
Falkland4plus2
De fire af farverne er spundet og tvundet. Så ses der på vindepinden en tvinde-bold, klar til at blive tvundet, og det orange til højre er klar til spinding. Dette projekt er sjovt, det bliver fine garner med fine tweed-effekter. Garnet er ca. 8/2, d.v.s det løber ca. 100 meter pr. 25 grams bundt. Hvad mon det skal blive til engang??
– Her til sidst det kolde gys:
Efteraarsbadningokt10
Vinterbadesæsonen er begyndt! 🙂

Leave a Reply