Udgivet i Skriv en kommentar

Generalforsamling og danske Aaes håndtene

I går afholdt Spindeforeningen sin årlige generalforsamling ovre på Fyn. En helt igennem hyggelig og herlig dag, hvor vi var samlet ca. 40 spindere – det er omkring en tredjedel af foreningens medlemmer – til møde, hyggesnak og spind og et par små-workshops.
Gf2011alle
Der var rokke og fibre og lækre håndspundne trøjer og sjaler overalt!! Vi fyldte godt op i lokalet, hvilket førte til overvejelser om at finde et større sted til næste års GF – der skulle gerne være plads til alle de medlemmer der har lyst til at deltage!
Vores meget afholdte formand Karin (herunder) havde heldigvis lyst til at fortsætte som formand. Hun er bare den bedste: klog, kærlig, dedikeret, struktureret og ikke mindst en kilde til inspiration for alle os spindere!!
Gf2011karin
Fordi hun er alt det (og mere til) fik hun en fin buket merino-blomster.. Fin, ikke?
Nyt medlem i bestyrelsen blev Ute, og ellers er det Pia, Connie og undertegnede. Vi skal nok arbejde for at Spindeforeningen vedbliver med at være verdens bedste forening!

Aaes Håndtene
Det er helt nyt i Danmark, at en drejer giver sig til at producer fine og funktionelle håndtene. I udlandet, især USA, er det jo udbredt, men herhjemme har det indtil nu ikke været muligt at opdrive ordentligt grej..
Aaestene
Det er Aaes tene, og hr. Aaes drejer både top-whorl tene, russiske tene (spindepinde) og tyrkiske tene, som det måske ses af billedet. Fine træsorter, forrygende lækkert forarbejdet. Pia Aaes havde dem med til Generalforsamlingen som en slags introduktionstilbud, men i fremtiden bliver forhandleren Karin (KH Tekstildesign).
Jeg købte naturligvis et par Aaes'er til samlingen: en russisk ten i em smuk mørk træsort der hedder wengé, og en stor tyrkisk ten i birk og taks. Begge spinder superfint, og det bliver helt sikkert ikke mine to eneste Aaes'er!
Gf2011tene
Det er den tyrkiske Aaes øverst til venstre i billedet og den mørke russiske nederst med det grønne uld på. Silkekokon'erne i midten er fra Karins workshop om spinding af sådanne (det er sjovt!!), og til det brugte jeg min gode gamle glas-håndten. Den har spundet rigtig meget silke efterhånden, og er en af mine favorit-tene.
– Det var et par indtryk fra generalforsamlingen 2011. Lur mig om der ikke også kommer en beretning med (bedre) fotos på Spindeforeningens Blog her i den nærmeste fremtid..

Leave a Reply