Udgivet i 3 kommentarer

Tilbage i virkeligheden.

Der er gået næsten to uger siden FiberFesten, og jeg er omsider faldet ned igen. Faktisk brugte jeg Julia Zahles flotte hals-ting "Nessie" som fald-ned-strik. Jeg slog op til den få dage efter FiberFesten, hvor jeg havde set og beundret både Original-Nessie og et par stykker mere, og blev færdig i går. Resultatet, min "FiberFest-Nessie" elsker jeg helt vildt! Et spændende design, en nem opskrift og noget smukt håndspundet garn, så går det jo ikke helt galt. Og det var perfekt ned-stressning. Her den originale Nessie, som Jette holder frem (bemærk, Jette har selv en Nessie om halsen..)
Ffnessieoriginal

Så nu er jeg klar til at skrive lidt om FiberFest 2011.
Det var Madam Munchs idé. Hun kom en dag hen til mig i butikken og foreslog at vi lavede en slags strikkedag ovre i Mølleskolens store lyse aula. Med strikke'café og boder. Vi blev hurtigt enige om at der skulle være nogen workshops, så folk kunne lære noget nyt samtidig med at de hyggede sig.. 🙂 Og så fik vi fat på Spindeforeningen som med-arrangør. FiberFesten var født.

Lørdag d. 19. marts stod vi således klar på Mølleskolen. Med 6 vidt forskellige workshops, 10 salgs- og udstillingsboder, en veludrustet Café Ganefryd og godt med bord- og stoleplads til strkkefolket, som vi håbede ville møde talstærkt op. Og det gjorde de! Fremmødet oversteg alle vore vildeste forventninger. Det strømmede ind med (især) kvinder lige fra morgenstunden, og de slog sig ned, strikede og snakkede og hyggede, lige indtil vil lukkede igen ved 17-tiden.

Det var mageløst! Her kommer et par indtryk fra dagen i foto-albumform..

Ffvelkommen
Bodil byder velkommen. Allerede kl. 9 var der mange mennesker.. Men mange skulle jo også i gang med deres workshops. Herunder ses Cornelia Hamilton, der underviser i "Knuder i strik/strik med knuder på".
Ffknudestrik
Og her er et kig ind til de hakkende:
Fftunesiskworkshop
Der blev arbejdet koncentreret for at lære at lave hakkede tekstiler som disse:
Fftunesisketing
Ude i aulaen var der gang i FiberFesten. Caféen havde dagen lang (selvom det toppede omkring frokosttid) en lang kø..
Ffcafelinje
Folk hyggede sig og sad og strikkede lystigt i caféen.
Ffstrikning
Et kig til nogen af boderne, der så fine og indbydende ud. Herunder syede tasker med genbrugs-broderier af Jette Nielsen:
Ffbodtasker
Og så kigger vi ned på smukke plante- og svampefarvede garner af Karin Bech Hansen:
Ffbodplantefarvet

Fffiltbod
Herover Mie Poulsens skønne filtede ting og beklædningsgenstande.
Jo, der var meget at se på, og også nye ting at lære selv om man ikke lige var på workshop.
Ffirenedemo
I den åbne strikkecafé var der forskellige demo'er, her er det Irene Birk fra "På Pinden", der demonstrerer möebiusopslagning. Et tilløbsstykke!
Workshops'ene kørte igen efter frokost, og her ser vi Joan Pedersens hold i neverkontstrikning:
Ffneverkontworkshop
Stor koncentration, men også tid til grin og snak, kan man se! Mestringen af den smukke neverkont-teknik er da også værd at bruge krudt på:
Ffneverkontting
Der blev også spundet. På Karin Hørkildes workshop (herunder) lærte kursisterne at spinde på håndten, og dem der allerede kunne det fik f.eks. lært at navaho-tvinde på tenen.
Ffkarin

Fftene
Sådan en samling smukke håndtene kan da give alle garn-elskere lyst til at lave det selv! Her er det strikdesigneren Cornelia Hamilton, der modtager "sæt-i-gang-undervisning" af Pia Aaes fra Spindeforeningen.
.Ffcorneliaspinder
Ud på eftermiddagen blev der lidt mere "luft" i aulaen, og selv jeg kunne finde tid til en hurtig kop kaffe og en lille snak omkring bordet med strikkevennerne..
Ffovenfra
God stemning, hygge og strik var fremherkende hele dagen.
Fffrokost
Ffhelleanette

Det var som sagt en fantastisk FiberFest, den lørdag for snart 2 uger siden. Vi gør det igen til næste år, Bodil og jeg, har vi bestemt. Så håber vi bare at det bliver mindst lige så hyggeligt som det her 🙂 Tusind tak til alle jer, der gjorde det til en dejlig dag.
– Og nu skal I lige se min version af den populære Nessie..
Nessiefinito2
Okay så. Lige ét enkelt foto mere..
Nessiefinito3

3 tanker om “Tilbage i virkeligheden.

  1. Tak for den lille mindetur. Det var i sandhed en dejlig dag, som jeg ser frem til at gentage næste år. Man kunne jo godt forvente at I måske ikke orkede det hvert år, så tusind tak for at I gider.

  2. Det var en rigtig fin dag – også som besøgende 🙂 Vi er tilbage igen til næste år!

  3. Hej Birthe
    Det var en skøn dag som jeg gerne ser tilbage på. Jeg har bestemt tænkt mig at komme igen og det samme er jeg sikker på at mine strikkeveninder gør. Tak for det store arbejde I har lavet.
    Knus Kis

Leave a Reply