Udgivet i Skriv en kommentar

Spinderier..

Der er gået en rum tid siden jeg sidst har blogget. Har bl.a. været på ferie i en uge i det smukke Lissabon sammen med familien og også været ude og køre et for fedt mountainbike-løb, 12 timer i Jylland.
– Og jeg har spundet en del. Tour de Fleece, som jeg kørte i juli, satte rigtig gang i hjulene (ha-ha) og siden har jeg spundet nærmest dagligt. (Og cyklet, men det er en anden snak..) Jeg farvede jo en portion fibre i den nye farveholdning "Aborre", som jeg fortalte om i sidste indlæg, og der snupsede jeg lige en bunke til mig selv: Aborre på 200 gram oatmeal BFL (altså, overfarvet på lys beige) og fandt en ledig håndten som jeg tog med på ferie.
Aborreoatmeal2
Jeg tog halvdelen af fibrene og delte det i tre længder på hver 33 gram. Disse tre længder skulle så blive til hver sin tråd i et 3-trådet fraktal-spundet garn. Fraktal? Jo, det betyder at man spinder hver tråd med forskellig længde på farvesekvenserne. Første tråd blev spundet at hele båndets bredde, fra en ende af, så farvesekvenserne blev maksimalt lange. Til anden tråd delte jeg båndet på langs i 2 smallere bånd, og fik derved kun halvt så lange farveskift og til tredje tråd delte jeg båndet i fire helt smalle strimler for endnu kortere afstand mellem hvert farveskift.
Aborrespindlissabon
Her er det første tråd, som jeg spandt på vores ferie i Lissabon.
Og nedenfor er det så 2. tråd der er blevet spundet og stadig sidder på tenen:
Aborrespind12aug11
På vindepinden er det den første tråd, og resten af fibrene ligger klar til at blive delt og spundet til 3. tråd.
– Jeg tvandt garnet på rokken:
Aborregarn3tr14aug
Og sådan her ser det ud, afhaspet og vasket. Superblødt og lækkert, 98 gram og ca. 240 meter 3-trådet garn. Det skal nok blive et par lækre sokker til vinter!!
Aborrefraktal3tr
Så er der jo 100 gram tilbage af samme fiber, og jeg går og overvejer hvordan det så skal spindes. Måske skulle jeg dele hele båndet i 3 smallere strimler og spinde 3 ens tråde, blot for at prøve om det kan lykkes for mig at ramme farverne nogenlunde hele vejen igennem.. En anden sjov mulighed er dele båndet i måske fire dele og kombinere dem igen, men forskyde farverne i forhold til hinanden. Derpå spinde over hele bredden af båndet. Spinde 3 sådanne tråde eller også blot én tråd og navahotvinde den til en 3-trådet.
Desuden strikker jeg på Dydsmønsteret, farver mere uld, spinder wensleydale som skal blive til noget bouclégarn, spinder merino/silke (næsten færdig) og strikker et par håndspundne sokker.. Og så går jeg og drømmer om at strikke denne her:
Southweststylesleevedwrap
Southwest Style Sleeved Wrap af Kristin Nicholas. Har netop bestilt bogen hvor den er i (Color by Kristin) og tænker at den kunne se fantastisk ud i naturlige alpaca-farver! Og da jeg netop har bestilt det nye alpaca/uld-garn "Hverdags" fra Du Store Alpakka hjem til butikken, kunne det jo passende blive i det garn..

Leave a Reply