Udgivet i 1 kommentar

Bouclé

Jeg elsker at spinde effektgarner, og bouclé, med sine sjove løkker, er absolut en af de sjoveste at lave. Meget anvendelig er den jo også både i strik og vævning.
Anyways, jeg er endelig blevet helt færdig med en portion bouclé. En portion på ca. 250 gram (det er ikke målt og vejet endnu, så det er lidt på fornemmeren..) og tyk nok til en pind 8 – 10 stykker.
Headachebouclefaerdig
Her er de 5 bundter tvistet sammen i et stort bundt. Svært at tage et ordentligt billede i dag, men dette viser farverne nogenlunde.
At spinde bouclé er en 3-trins-raket. Mindst. Jeg startede med at spinde den lækre wensleydale-uld med navnet "Headache" fra Spunky Club.
Headache3spoler
Ikke for meget sno, og ikke for tyndt. Spindingen gik helt smertefrit og ret hurtigt, og næste trin var at lave selve boucléen. Det gjorde jeg ved at tvinde wensleydalen med en tynd, sort kamgarn. I tvindingen lagde jeg wensleydale-tråden omkring kamgarnet i meget løse spiraler, som jeg så skubbede tæt sammen inden det fik lov til at løbe ind på spolen.
Headacheboucle1tvind
Sådan så det ud. Det lignede jo allerede bouclé, men i denne tilstand var løkkerne løse og garnet meget ustablit, så det skulle tvindes en ekstra gang, med en stærk bindetråd. Til dette valgte jeg en meget tynd hørtråd i en grøn nuance, og den smeltede perfekt ind i boucléen. Bindetråden holder løkkerne på plads så de ikke længere kan skubbes frem og tilbage.
Men det var ikke helt nemt med denne sidste tvinding. Piben på rokken viste sig at være lige til den lille side, og de frække løkker satte sig hele tiden fast i krogene. De meste af sessionen måtte jeg simpelthen hjælpe garnet ind på spolen med hænderne. Nu tænker jeg at jeg måske bare skulle have brugt en håndten.. Lidt sent at få den geniale ide.
Garnet er nu dampet og færdigt, og når jeg engang har fået regnet løbelængde ud (og taget nogle bedre billeder) bliver det sat til salg i butikken. Hvis jeg da kan nænne at skille mig af med det.. 😉
Headachebouclecloseup

1 tanke om “Bouclé

  1. Det er SÅ FLOT, og farverne er bare helt fantastiske. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at mærke :0)

Leave a Reply