Udgivet i 2 kommentarer

Ny rok, Fiberklub og killinger

I går fik jeg en ny rok. D.v.s, den er bestemt ikke ny – nærmere godt brugt. Det er en Lukow, og jeg har anskaffet mig den fordi den kan spinde tykt garn. Dens pibehul er stort, vinger og kroge ligeså og spolerne kan rumme seriøst meget garn.

lukow
Lukow-rokken. Den har vingebremse og støtteben ..

Jeg satte mig med det samme for at finde ud af hvad Lukow-rokken kan. I løbet af et par timer havde jeg spundet 200 gram Bluefaced Leicester-uld til lækkert, tykt 1-trådet garn.

tyktgarnlukow
Halvdelen, altså 100 gram, af ulden er spundet her.

Jeg haspede af og målte 160 meter på de 200 gram. Jeg vil tro at garnet passer til pind 7 – 9 mm.

tyktgarn200gogsolo
Det færdige garn. Og Solo, den ene af vores to søde killinger ..
tykt1trådet
Tykt (og lidt tyndere nogen steder) garn med et smukt farvespil.

Vi har haft killingerne Solo og Tango i fem dage nu. De er snart 13 uger gamle; supersøde, frække, kælne og meget legesyge.

soloogtango29juni18
Solo og Tango

Fiberklubben:
I dag er første afdeling af Garngalleriet Mikrofarveris Fiberklub sendt afsted. Det er med lidt sommerfugle i maven at jeg sender disse uldhjul og luksusfiber-fletninger ud i verden (eller i hvert fald ud i landet) – jeg er meget spændt på om modtagerne synes om mit farve- og fibervalg.
Selv er jeg ret glad for juli-farven .. Jeg kan ikke vise billeder endnu eller beskrive farveholdningen – det skal jo være en overraskelse. Dog kan jeg fortælle at farveholdningen er inspireret af et dyr i vores natur; det er lille og smukt, har vinger og er nærmest indbegrebet af sommer ..

Fiberklubben findes i en uld-udgave og en luksusfiber-udgave. Uld-klubben modtager i begyndelsen af månederne juli, august og september et uldhjul med månedens farveholdning. Luksus-klubben modtager ligeledes månedens farve, men på 100 gram luksusfibre. Båd uldklub og luksusklub får forskellige fibre hver måned.
Hvis du har lyst til at være med kan det endnu nås for august og september – der er 3 ledige pladser i Uldklubben og 2 i Luksusklubben. Ellers åbner jeg i løbet af sommeren 4. kvartals klubber, nemlig for oktober, november og december.
Læs mere om tilmelding og priser her.

2 tanker om “Ny rok, Fiberklub og killinger

  1. Hej jeg har også en lukow rok, ved du hvor man kan få reservedele til den ?mvh Irene bonnicksen

    1. Hej Irene. Nej, desværre. Jeg tror du skal ud og lede efter en, der arbejder med træ/trædrejning.

Leave a Reply