Udgivet i 4 kommentarer

Uld

Uld er guld! Det er i hvert fald et skønt materiale at arbejde med, og dejligt at have på. Det håber jeg også min kære gemal vil give mig ret i, når jeg engang bliver færdig med hans sweater af spelsau-lammeuld. I går fik jeg færdig-kartet det sidste af den brune portion, samt spundet en pæn portion.
Spelsau30juni09
Alt det hvide har jeg endnu ikke gjort noget som helst ved ved udover at vaske det, så der er stadig en del timers underholdning i det projekt, om jeg så må sige..
Noget andet uld er blevet farvet. Det er kæmmede bånd af Blue faced Leicesteruld, det som jeg typisk bruger til mine håndmalede uldhjul. Også noget silke/alpaca kom med i denne portion farvning. Farven hedder "Fjord" og her hænger hele molevitten (1 kilo i alt) til tørre ude ved kanin-gården.
Fjordfarvertiltoerre
Apropos kaniner, så har jeg én af slagsen der skal klippes lidt senere i dag.
Kiara30juni09
Kiara har nu en næsten 3-måneders pels, så hun er fin og klippeklar! Hun bliver bestemt ikke henrykt ved situationen når jeg henter hende ind og befrier hende for den gode uld, men på længere sigt bliver hun nu glad for det. Især da i denne varme..

4 tanker om “Uld

  1. Hold op, hvor Kiara godt nok er MEGET lådden!! Hun må da give en ganske pæn portion fibre? Og farven ser fantastisk smuk ud – jeg får helt lyst til at holde kanin;-))

  2. Åh, det er så hyggeligt med et par angora-kaniner i baghaven – prøv det, Karin!
    Kiara er et satin/angora-kryds og giver ikke så meget som almindelige angoraer. Hun gav 90 gram lækkert og silkeblødt uld i dag, hvorimod hendes kollega Blackie, der er ren angora, gav 130 gram forleden. Og sådan plejer det nogenlunde at være hver gang 🙂

  3. Det er skønt med lidt af den dejlige uld fra vores kaniner, hva´?
    Og jeg tror de er vældig glade for, at give os den, i den varme her:-D
    Og sikke farver du har fået lavet; fjord, det helt rigtige navn:-)

  4. Så myk og fin ullen ser ut, og den farvede ullen er gir en jo lyst til å spinne på direkten. Om det bare ikke var så varmt… Du er veldig inspirerende, hvilket jeg har forsøkt å vise på min blogg!

Leave a Reply