Udgivet i 3 kommentarer

Farver, strikker, spinder.

Farvesuppe
I skrivende stund står dette her og simrer på komfuret. Det er et gæret farvebad af Cinnoberbladet slørhat, og jeg opholder mig helst i et tilstødende lokale, for det stinker ganske afskyeligt.. På billedet ser det desværre ikke ud til at det giver mig de lilla-agtige nuancer jeg havde håbet på, men farvningen er jo ikke tilendebragt endnu, så det kan stadig nå at ændre sig. Lidt.
Svampefarvningen har jeg desværre ikke nået at gøre så meget i i år, selvom det er en fantastisk svampe-sæson. Det har bugnet, og gør det nok stadig, med alle slags svampe, både de spiselige og de farvende. Et rent slaraffenland er det derude i skoven, hvis man har tid og lyst.
Men lidt har jeg dog gang i, som det jo ses. Jeg har også gang i en "5 x 5-farvning" på cinnoberbladet slørhat. Jeg beskrev metoden tilbage i maj måned, hvor jeg lavede den på mirabelle-blade. Nu er det så svampenes tur, og der kommer fotos af hele herligheden senere når jeg er færdig med alle efterbehandlingerne.

Der bliver også spundet. På indtil flere projekter, er jeg bange for.. Men forleden blev jeg færdig med dette dejlige bundt garn:
Garn27sep11
Det er 2-trådet, tvundet af to forskellige tråde som jeg hver i sær har spundet på håndten. Noget af det blev spundet for et helt år siden.. Sammensætningen er uld/alpaca/silke og lidt glimmerstads, og garnet, der vejer 84 gram og løber 267 meter, har jeg sat til salg i butikken. Her er et nærbillede:
Garn27sepcloseup
Det er blødt og lækkert, og farverne i garnet er smukt efterårsagtige.

Og der bliver strikket. "Dydsmønsteret" (af Bente Geil) er langsommeligt strik, men den bliver rigtig god når den engang bliver færdig. Jeg mangler nu kun et par pinde nederst på skødet – det er rigtig lange pinde – og så ærmerne.
En poncho er jeg også i gang med. Der er stor efterspørgsel på klassiske poncho-opskrifter og modeller i butikken, og så må jeg jo i gang 🙂 Jeg strikker ponchoen med en kæmpe rullekrave i blød Noro Kochoran, og så striber jeg selve ponchoen op med smalle Noro og Sulka-striber. Den bliver rigtig lækker – og varm!

Og sikke en Indian Summer der lige nu er over os! Lige nu lytter jeg til havesangerens smukke melodi gennem den åbne havedør. Sådan nogle dejlige efterårsdage med sol og varme er en gave, som man bare skal nyde i fulde drag!

3 tanker om “Farver, strikker, spinder.

 1. Hej Birthe,
  ser dælme godt ud. Hvad mener du med 5×5 farvning? (jeg har vist ikke fulgt nok med i dine tidligere blogs?)
  MEGET flot efterårsgarn, du har spundet!
  Skal osse snart en tur til silkeborgskovene og jagte farvesvampe – det er ren terapi for sjælen (og farvegryden) i dette vejr! 😉
  /karin

 2. Hej Birthe,
  Tak for linket – haha, jeg ka godt lide, at du er så systematisk/nørdet 😉

Leave a Reply