Udgivet i 2 kommentarer

Håndkæmmet / Hand combed

Lækkert, lækkert er det at spinde! Som en blød ulden drøm, en sommersky, en fuglerede af fiber..

Håndkæmmede BFL/polwarth fibre spindes på Aaes-ten / hand combed BFL/polwarth on an Aaes spindle
Håndkæmmede BFL/polwarth fibre spindes på Aaes-ten / hand combed BFL/polwarth on an Aaes spindle

Jeg overvejer at lancere de håndkæmmede fibre som et luksus-produkt i webshoppen. Det bliver ikke et billigt produkt, for det tager lang tid at kæmme. Men resultatet er så lækkert og delikat, at jeg tror på at de mange spinde-feinsmeckere derude vil kunne li’ det!
Til projektet som ses på disse fotos har jeg valgt to forskellige håndmalede tops: en BFL i røde/orange/pink/mørke farver og en polwarth i temmelig lyse rødlige og grønlige nuancer. De to kæmmer jeg sammen på mine gode gamle enkelt-radede Viking uldkamme:

Kæmning / combing
Kæmning / combing

Efter kæmningen trækkes fibrene af kammen i et langt, tyndt fiberbånd (top) gennem en diz. En diz er en skive med et hul i, simpelthen. Min her er af træ, men man kan også bruge andet, f.eks knapper eller en 1-krone.

Det kæmmede bånd er trukket af kammen gennem en diz / the top is pulled off the comb through a diz
Det kæmmede bånd er trukket af kammen gennem en diz / the top is pulled off the comb through a diz

– Og så er fibrene klar til spinding! Jeg vikler dem omkring min arm og så går det derudaf, her på min dejlige håndten fra Aaes, med ægte kamgarnsspinding.
Det går som en leg.

Spinding af kamgarn / worsted spinning
Spinding af kamgarn / worsted spinning

Summary in English:
Hand-combing and blending of fibers and colours, using my good old Viking Wool Combs. The combed preparation is a delight to spin – so soft and lovely. Like spinning a cloud!
For this project I have combed together two different colourways and fibers: BFL in red, pink, dark, purple colours and polwarth wool in much lighter shades of reds and greens. I spin on an Aaes spindle. Such a joy!
Maybe the hand-combed fibres will show up in the webshop soon …

2 tanker om “Håndkæmmet / Hand combed

  1. Hold da op, hvor ser det også lækkert og luftigt ud! Jeg er vist ikke helt trænet nok, til at sætte rokken i sådan en engleblød sky! Og så fik jeg lige forklaringen på, hvorfor man på Ravelry kan vælge at kalde fibrene ‘dizzed’. 😉

    1. Ja, det er virkelig guf, sådan noget håndkæmmet fiber. Man skulle jo tro at de kommercielle “tops” man køber (det er sådan nogen jeg har kæmmet sammen her) ville være mere ensartede i fiberlængde, men det er de faktisk ikke. Der er overraskende mange korte fibre med, og dem får man jo sorteret fra ved at kæmme selv – og så har man en rigtig højkvalitets kæmmet top!
      Og tak for kommentaren. Det er dejligt med lidt feedback 🙂

Leave a Reply