Udgivet i 4 kommentarer

Ind under huden.

En vævestruktur får man lært rigtig godt at kende mens man arbejder med den. I mit nuværende projekt (babyvikler igen) har jeg valgt at væve et fint lille mønster på 4-skafter. Trampningen er lige som sølningen, og mønsterrapporten er på 22 tråde.
Det gik rigtig fint og nemt med at sølle mønsteret. Ingen fejl, og vævningen er som sådan allerede i gang nu.

Først vævede jeg lidt i en restfarve for at teste at der ikke var fejl i sølning og ritning. Det var der ikke (hurra!), så jeg gik hurtigt videre med selve babyvikle-vævningen.
Trampningen falder mig dog ikke helt så naturligt som sølningen gjorde, synes jeg, på trods af at det egentlig er det samme .. Det er lidt svært at se hvor man er i mønsteret (men det lærer jeg vel efterhånden). Og fordi trampesekvensen spejlvender, jeg bruger begge fødder lidt skiftevis og oven i hatten er lidt højre/venstre-blind kommer jeg meget nemt til at løbe vild i det og trampe forkert .. Arrgh! Jeg har vævet lidt baglæns ind imellem, må jeg sige.

Men i løbet af de mange meters vævning skal jeg nok få sekvensen ind under huden. Rækkefølgen og rytmen skal komme til at sidde hardwired i fødderne, så de kan danse hen over tramperne uden at jeg behøver at tænke videre over det. Når den tilstand indtræffer bliver arbejdet næsten som en leg! Her i starten – not so much .. Jeg skal koncentrere mig. Kontrollere og tælle efter. Og >suk< nogen gang væve lidt baglæns ..
Men det bliver fint, synes jeg! Her er et par snapshots, fra begge sider af væven:

Fra venstre er stoffet først orange, så dybt varmt gult.
Fra venstre er stoffet først orange, så dybt varmt gult.
Fra højre kant mere brunligt, honning og sennepsgult.
Fra højre kant mere brunligt, honning og sennepsgult.

På lørdag er der strikkecafé i butikken. Så kan man jo komme og se hvor langt jeg er nået med projektet. Den dag vil jeg nok ikke væve, men hygge mig med et af mine strikketøjer. Helst et, som jeg ikke skal tænke til .. 🙂

I butikken på Horsensvej 46, Gl. Rye, 8680 Ry :-)
I butikken på Horsensvej 46, Gl. Rye, 8680 Ry 🙂

Alle er velkomne, men jeg vil gerne have at man tilmelder sig, på mail eller på anden vis, af hensyn til kage-mængder og siddepladser. Jeg beder desuden om 30 kr til kaffekassen.
Jeg håber vi ses!

4 tanker om “Ind under huden.

  1. Hvor er det flot, Birthe! Nu må jeg virkelig se at komme videre med min væv. Tak for al den inspiration du leverer – og hvor jeg glæder mig til lørdag!

    1. Tak, søde Elisabeth 🙂 Jeg glæder mig til dit dejlige selskab.

  2. Det er lige præcis der, hvor tramper, skytte og slagbord løber sammen til en rytmisk ‘dans’, at vævning bliver til ren meditation. Der er bare mange forberedelser og lang indkøringstid, inden man når så langt, så det er godt, at du har 20 meter trend foran dig 😉 Jeg savner sådan at væve, når jeg læser om dine babyvikler og håber jeg snart kan overskue processen med beregne og sætte væven op.

    1. Efter godt 2 meter har jeg nu fundet rytmen! Det kører fint nu, og jeg kan næsten tillade mig at lade tankerne vandre frit nu; det er som om en autofunktion i hjernen sørger for at tælle og styre fødderne rundt på tramperne i rigtig rækkefølge. Der er ligefrem en “kontrollant” der arbejder nærmest ubevidst, har jeg opdaget. Når jeg er lige ved at trampe forkert bliver der råbt “Stop og tænk selv!”, og så når jeg at rette op inden det går galt. Jeg vil ikke sige at det ikke kan glippe, men nu har jeg da vævet 2 meter uden baglæns-vævning. Det er så fedt at være i “zonen” .. 🙂 Jeg håber for dig at du kommer i gang med væveriet. Processen er lang, ja, men behøver jo ikke at være kompliceret, hvis du starter med noget enkelt.

Leave a Reply