Udgivet i 6 kommentarer

Og tiden flyver ..

Til min store skræk ser jeg at det seneste indlæg på denne blog er fra sidste år! Det må jeg lige gøre noget ved ..
Jeg lægger hårdt ud med at præsentere hele to større strikkeprojekter, begge påbegyndt siden sidste post og begge godt kørende.
Den første er Mirabel anno 2016, og den er jeg ca. halvvejs med.

Mirabel 2016. Cirka halvvejs nede.
Mirabel 2016. Cirka halvvejs nede.

Mirabel-tunikaen strikkede jeg første gang i 2012, og dengang brugte jeg SuperSoft og Geilsk Tynd Uld. Denne gang bruger jeg Jamieson & Smith 2ply Jumper Weight shetlandsgarn, og det har en lidt kortere løbelængde. Strikkefastheden kan jeg sagtens ramme, men den bliver jo lidt tættere i kvaliteten end den første Mirabel. Jeg tror det bliver godt!
Der kører en Mirabel-KAL i min Ravelrygruppe “GarnGalleriet & Friends”, og man kan stadig nå at være med. KAL’en startede for en måned siden, men der er også strikkere der netop er begyndt. Så hop bare med ovre på Ravelry, hvis du brænder for at strikke mønstre i mange farver! (Men dog kun 2 farver ad gangen ..) 🙂
Næste projekt er også en fuld-mønstret sag. Det er en herresweater i traditionel Fair Isle stil, og til forskel fra Mirabel er alle mønstrene på denne her forskellige. Til gengæld er jeg ikke gået helt så meget amok med farverne. Kun 5 .. Også denne sweater strikkes i J&S 2-ply Jumper Weight. Og også denne er jeg ca halvvejs med. Jeg har lige passeret ærmegabet.

Herre-sweater. Cirka halvvejs oppe.
Herre-sweater. Cirka halvvejs oppe.

Jeg skifter mellem disse to strikketøjer, og ind imellem bliver der også spundet lidt. Jeg har gang i at spinde tykt, tykt garn til en sweater. Jeg tænker at det skal passe sådan ca. pind 15.
Her er den foreløbige produktion:

Tykke singles, farve "Tsunami"
Tykke singles, farve “Tsunami”

Jeg spinder først alle singles, afhasper og måler antal meter. Når jeg så skal tvinde, vil jeg matche dem så godt som muligt ud fra antal løbemeter, for at få farverne til at mødes bedst muligt. Hvert bundt garn har nemlig 6 farver, i samme rækkefølge fra ende til anden.
Så det er planen.
(et par af de) Andre planer:
Der skal meget snart spindes en masse sjovt Art-Yarn / effektgarn. Jeg skal jo træne lidt til mit kursur i april. En plads tilbage! 🙂
Der skal også laves fair-isle prøver og materiale til Fiberfest-workshoppen i marts (og min egen workshop senere).
Jeg har også en workshop med multifarvet garn (korte farvesekvenser). Til denne workshop viser jeg hvordan man kan “tæmme” farverne og skabe fine mønstringer i strikket – i stedet for tilfældigt farvekaos. Her er der også ledige pladser.
Se en oversigt over workshops, priser og andet info her.

6 tanker om “Og tiden flyver ..

 1. Hej Birthe Jeg kunne godt tænke mig at være med i din Knit along med mirebel men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg får fat i mønsteret. jeg skal på Skals i næste uge, men jeg kunne jo godt begynde. De bedste hilsner Monicakrista

  1. Skønt at du vil være med!! Jeg sender dig opskriften, men vil først gør dig opmærksom på følgende: Mirabel er jo nogle år gammel efterhånden. Jeg lavede opskrift dengang og lagde den ud til download på Ravelry, men så var der nogle stykker der skrev til mig at den var manglelfuld/fejlbehæftet. Umiddelbart har jeg ikke kunnet finde fejlen (ved gennemlæsning/regning) og først nu synes jeg jeg har tid til at strikke den igen. Og til det har jeg brug for teststrikkere – derfor denne KAL! Så “prisen” for at jeg sender dig opskriften er at du fortæller (i Ravelry-gruppen) hvis du oplever problemer med opskriften.
   Et par ting er allerede “opdaget”, og jeg vil senere omskrive opskriften baseret på denne KAL og alle de dygtige strikkere.
   Så send mig en mail hvis du gerne vil deltage, så sender jeg opskriften til dig 🙂

   1. Hej Birthe det lyder godt min mail er mikaunika@gmail.com
    tusinde tak jeg glæder mig til at komme igang.

   2. Hej igen Monicakrista. Må jeg bede om dit Ravelry-navn?

    Den 04/02/16 kl. 13.22 skrev Den GarnGales Blog – GarnGalleriet: > WordPress.com >

 2. Hej Birthe jeg hedder mikaunika

  1. Tak for det. Du er nu på listen, og opskriften er sendt 🙂 God strikkelyst!

Leave a Reply