Udgivet i 7 kommentarer

Spinding af katteuld

Sidste år påtog jeg mig opgaven at spinde noget katteuld fra en Maine Coon-kat ved navn Tigermis. Det var en ny og spændende udfordring, da jeg kun ganske sporadisk havde prøvet at spinde katteuld før, men det gik rigtig godt.
Jeg fik lov til at karte katteulden med blød, hvid fåreuld (Tigermis er grå), dels for at lette spindingen og dels for at få en større mængde garn ud af det. Garnet skulle bruges til at strikke et halstørklæde.

Kartningen var lidt en kamp, da katteulden var en anelse filtet, men selve spindeprocessen kørte fint, resultatet blev godt og Tigermis’ “far” fik sig et lækkert halstørklæde 🙂

Nu har jeg sagt ja tak til at spinde en ny portion katteuld, og det ankom i posten forleden dag. Denne gang er ulden blevet opbevaret på en mere hensigtsmæssig måde, så det er heldigvis ikke filtret overhovedet, men nemt og rart at arbejde med.

Tigermis’ uld er blevet opbevaret helt korrekt: løst, tørt, og luftigt, så det ikke filter. 🙂

Jeg er nu klar til at gå i gang med opgaven. Første batt er kartet, rokken er kørt i stilling og der er en god varme i stuen fra brændeovnen .

Kartebatt af lys grå Tigermis-uld og hvid ramboulliet-uld

Riberokken står klar, kaffen er i koppen – nu skal der spindes! Gad vide om vores katte Solo og Tango reagerer på duften af fremmed kat, når de engang vågner af skønhedssøvnen ??

7 tanker om “Spinding af katteuld

 1. […] spinder jo også “Tigermis-garn“, forresten. Det er faktisk det jeg primært spinder nu, da det jo er en […]

  1. Kære Birthe.
   Kunne du også spinne noget kattegarn fra vores røde kat evt tilføjet noget fint angorauld? Så jeg kan stikke et liille halstørklæde til mit barnebarn på 2 år, for hun er så glad for katten.
   Kattehårene ligger i en plasticpose, som fylder som et garnnøgle, men kun vejer 1.4 g. uden for plasticposen. Vi bor i Rødovre med sommerhus i Odsherred, så du skal helst bo på Sjælland.
   Med venlige hilsener
   Anne-Mette Ibsen

   1. Hej Anne-Mette. Tak for din forespørgsel. Desværre må jeg sige nej tak til at spinde dit katteuld, mest fordi jeg slet ikke har tid til det .. Desuden holder jeg til i Midtjylland 😉 Håber du finder en, der har lyst til at spinde det for dig. Ellers kan jeg varmt anbefale at tage et kursus i spinding – så kan du selv have fornøjelsen af arbejdet ..
    Mvh Birthe P

 2. Hej Birthe, jeg er vild med ensartetheden i din spinding, kan man betale sig fra at få dig til at spinde samojed-uld? Jeg har meget.

  Vh Janne

  1. Hej Janne.
   Tak for forespørgslen og de pæne ord. Desværre – nej tak til hundeuldsspinding .. Jeg er sikker på at du finder en anden dygtig spinder, der er villig til at spinde hund.
   Mvh Birthe

 3. Hej Birthe.
  Tager du mod bestillinger/ forespørgsler? Jeg har en kat der ikke har lang tid igen – min bedste ven gennem 12 år. Og så faldt jeg over dit indslag her. Jeg ville elske at betale mig fra at få lavet et halstørklæde “af ham”. Er det mon muligt?

  1. Hej Christine.
   Tak for din forespørgsel. Se mit svar til dig på email 🙂 Mvh Birthe

Leave a Reply